Nemzetközi foci

Hat év börtönbüntetést kaphat Neymar

A spanyol bíróság szerint a brazil támadó jogtalan módon szerződött a Barcelonához 2013-ban.

L’Équipe legfrissebb információja szerint akár hat év börtönbüntetést is kaphat Neymar, aki állítólag jogtalan módon szerződött a Barcelonához 2013-ban, a szerdai tárgyaláson pedig korrupcióval és csalással vádolták meg a brazil klasszis játékjogát birtokló ügynököt. Ha már Neymar: az megvan, milyen szenzációs csereüzlet részese lehet a brazil sztár?

Mint ismert, korábban is volt már zűr Neymar körül: a Barca 2013-ban az átigazolásánál azt jelentette be, hogy 57 millió eurót fizetett a Santosnak, ám utólag kiderült, ez az összeg közel százmillió euró volt, így a klub többmilliós adójárulékot nem fizetett be.

2016 novemberében az ügyészség kétéves börtönbüntetést és tízmillió eurós pénzbírságot kért Neymarra, azonban ekkor még nem zárták le az ügyet, így fordulhat elő, hogy a szerdai ítélet szerint a jelenleg a PSG-nél játszó klasszis négy és hat év közötti börtönbüntetést is kaphat. A további tárgyalásokra idézést kapott a spanyol bíróságra Josep Maria Bartomeu volt klubelnök, Sandro Rosellt mint a jelenlegi elnök, valamint Neymar szülei, a Santos klub elnök, Odilio Rodrigues Filhót és Neymar is.

címlapfotó: AFP / FRANCK FIFE

Olvasói sztorik