Légiósok

Légióskörkép: Nagy Dominik és Varga Barnabás lógott ki felfelé

A Legia játékosa gólt fejelt és gólpasszt adott, a Mattersburg légiósa először volt kezdő, assziszttal hálálta meg.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük. A vasárnap délelőtt meccselő négy légiósunkról korábban már beszámoltunk, de délutánra is sok izgalmas mozzanat maradt.

Az osztrák élvonal tizenegyedik fordulójában a most futó szezonban először volt kezdő a Mattersburgban Varga Barnabás, aki ezt egy gólpasszal hálálta meg a 74. percben a St. Pölten ellen – a magyar játékost öt perccel később lecserélték.

Kezdőként ötvenkilenc perc jutott a Hajduk Splitben játszó Gyurcsó Ádámnak a horvát élvonal tizenegyedik fordulójában, csapata 2-0-ra kikapott a Lokomotív Zagrebtől.

Nagy Dominik góllal és gólpasszal vette ki a részét a Legia Warszawa gólzáporos bajnokijából, ám hiába vezettek 2-0-ra a félidőben, a Wisla Kraków a szünet után fordított. A hajrában azonban sikerült egyenlítenie a varsóiaknak, így 3-3-nál fújta le a lengyel első osztályú meccset a játékvezető – sok fejes gólt láttunk már, de ilyet ritkán, ide kattintva megnézheted Nagy furcsa megoldását.

A Bundesliga nyolcadik fordulójában a Dárdai Pál vezette Hertha BSC fogadta a Sallai Rolandot is foglalkoztató Freiburgot. A gyönyörű gólok meccsén pontosztozkodást láthattak a nézők, pedig a 84. percben a berliniekhez beálló Dárdai Palkó kis híján nyerőembernek bizonyult, ám ekkor jött a dráma

Vécsei Bálintnak kezdőként hetven perc jutott a svájci élvonalbeli Luganóban, amely otthon fektette két vállra a St. Gallent 3-1-re.

Sokáig úgy tűnt, hogy a Nagy Ádámmal felálló Bologna vereséget szenved hazai pályán a Torinótól, ám a hazaiaknak végül kétgólos hátrányból sikerült felállniuk – az egyenlítő találat remek összjáték után született.

Dobos Áron (Fortuna Sittard), Windecker József (Levadiakosz), Bobál Dávid (Dukla Praha), Kecskés Ákos (Lugano) nem kapott helyet csapata keretében, míg Balogh Norbert (APOEL) végig a kispadon ült.

címlapfotó: Lukasz Laskowski/PressFocus/MB Media/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik