Légiósok

Dárdai Pál munkáját „állati” probléma nehezíti ‒ FOTÓ

Ilyet még sosem látott a Hertha BSC edzője.

A Bild című német napilap beszámolója szerint a Hertha BSC-nek „állati problémával” kellett megküzdenie röviddel a szezon kezdete előtt: körülbelül egy hétig egy huncut kúszómászó, egy vakond garázdálkodott az edzőpályán.

Dárdai Pál vezetőedző kezdetben nem hitt a szemének:

Soha nem láttam még ilyen nagy lyukat. Biztosan többen vannak, ennyi lyukat egy vakond nem tud ásni – méltatlankodott.

A magyar edző szenvedélyes hobbikertész, de ilyen mértékű invázió még neki is szokatlan. Saját telefonjával azonnal lehasalt, hogy mindent dokumentáljon. A lyukak, az árkok és a göröngyök lehetetlenné tették a normális edzésmunkát.

Lehet, hogy Hertha tagsági kártyája van, és csak meg akart nézni minket edzés közben. De a viccet félretéve, a pályán jelenleg nem tudunk edzeni, ez túl veszélyes, sérüléseket okozhat, különösen a bokák vannak veszélyben.

A csapat végül azt a megoldás választotta, hogy a pálya másik oldalán gyakorolt. A Bild fotósa ügyes volt, elkapta a pillanatot és lefényképezte az állat hátát, a klubnál viszont még mindig keresik. Egy szakértői csapatnak immár az a feladata, hogy kilakoltassa a betolakodót.

Mivel a vakondok védettek, az állatot nem szabad megölni vagy sérülést okozni neki, ellenkező esetben 50 ezer euróig terjedő pénzbírság vár az elkövetőre.

fotó: Bild / Metodi Popow

nyitókép: Soeren Stache/dpa/AFP

Olvasói sztorik