Légiósok

Az NB III-ból a holland élvonalba igazolt – hivatalos

Dunaújvárosból igazolt a holland első liga újonca.

A holland első osztályba idén feljutott Fortuna Sittard együttesében folytatja pályafutását a Dunaújváros PASE tehetséges labdarúgója, Dobos Áron – írja a dunaujvaros.com.

A 18 éves játékos szerződése négy szezonra szól.

Néhány évvel ezelőtt a Dunaújváros még az NB I-ben szerepelt, így nem mondhatjuk tudatos döntésnek, hogy most, az NB III-ból szerződjek egy ilyen magasan jegyzett bajnokságba. Szerettem volna itthon, Dunaújvárosban is magasabb szinten játszani. Ezzel együtt nagyon pozitív időszakot éltem meg a klubban. Nagyon sokat köszönhetek a csapatnak abban, hogy ez a külföldi szerződés létrejött, mert itt kaptam meg azt a lehetőséget, amiből ezt meg tudtam valósítani – nyilatkozta Dobos Áron.

Hozzátette, több megkeresése volt a magyar első osztályból, illetve külföldről is, de úgy érezte, talán Hollandia jelentheti számára a legnagyobb előrelépést. Pályafutása alakításakor mindig igyekezett a következő lépcsőfokot megcélozni, de a tárgyalások során mindig hiányzott valami az egyezséghez az NB I-es klubokkal.

A hollandokkal több mint fél éve folytak az egyeztetések, tárgyalások, és próbajátékon is részt vett.

Dobos menedzsere ugyanaz a Vörösbaranyi József, aki Dzsudzsák Balázs ügyeit is intézte, amikor a PSV Eindhovenhez került.

Természetesen én is nagyon örülnék, ha legalább úgy be tudnék ott futni, mint tette azt Dzsudzsák Balázs, de ez azért még messzebb van. A legfontosabb, hogy lépésről lépésre tudjak haladni. Szerencsére a klub mindent biztosít számomra, így tényleg nem kell mással, csak a labdarúgással foglalkoznom ‒ magyarázta.

nyitókép: Fortuna Sittard

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik