Légiósok

Köteles és Koman keretben sem volt

Fontos bajnokikat rendeztek Európában.

A hétfői játéknapon több magyar érdekeltségű klub is pályára lépett, lássuk, hogyan teljesítettek:

A dán bajnokság rájátszásának első meccsén, a Köteles Lászlót is soraiban tudó FC Köbenhavn 2–1-es győzelmet aratott a Nordsjaelland ellenében. A magyar kapus ezúttal nem volt tagja a keretnek, legutóbb még az alapszakasz során volt kezdő, akkor, bár három gólt is kapott, mégis győztesként tudott letérni a pályáról a Helsingor elleni mérkőzésen. A Köbenhavn a felsőház negyedik helyén tanyázik, ám ezzel a győzelemmel némileg közelebb tudott kerülni az jelenleg bronzérmes Nordsjaellandhoz.

Csupán egyetlen góllal maradt el a pontszerzéstől az FC Lugano az FC Lausanne-Sport elleni idegenbeli szereplésükön. A vendégeknél játszó Vécsei Bálintot csereként nevezték a találkozóra, de nem jutott szóhoz a 90 perc során. A Lausanne közel negyven percet emberhátrányban futballozott, de így is sikerült 2–1-re behúznia a meccset. A Luganonak fontos lett volna a győzelem, hiszen kilenc fordulóval a vége előtt csupán hat pontra vannak a kiesőzónától.

Biztos győzelmet aratott az Adanaspor a török másodosztály 29. fordulójában. Koman Vladimir ez alkalommal nem volt tagja a csapatnak, de a hazaiak így is könnyedén begyűjtötték a három pontot. Sokáig úgy tűnt, hogy akár kapott gól nélkül is lehozhatják a mérkőzést, de aztán a Samsunspor a 96. minutumban tudott szépíteni. Létfontosságú siker volt ez az Adanaspor számára, hiszen így egy picit meg tudtak lépni az alsóház végéből, ráadásul pont egy hasonló helyzetben lévő gárda ellen tudtak győzedelmeskedni.

Olvasói sztorik