Légiósok

Ha egy üzlet beindul: Vadócz-gól is kellett a Kitchee győzelméhez

Szombati légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Az Elek Ákossal a kezdőcsapatban felálló Kajrat Almati 1-1-et játszott az Aktöbe otthonában a kazah élvonal harmadik fordulójában. A magyar légióst végig a soraiban tudó együttes először veszített pontokat a 2018-as kiírásban.

Szintén végig a pályán volt a kazah élvonalban Kleinheisler László. Csapata, az FC Asztana 2-0-ra verte a Kaisart.

Vadócz Krisztián is kezdő volt a Kitchee SC-ben, mely a Hong Kong Sapling ellen folytatta szereplését a hongkongi élvonal 15. fordulójában. A magyar csatár a kilencedik percben juttatta előnyhöz a csapatát, a 18. percben pedig már 3-1-re vezettek – végül 4-1-re nyertek.

Vadócz a 15. bajnokiján a nyolcadik gólját jegyezte Fotó: Han jingyu/Imaginechina/AFP

A Nagy Ádámot végig a kispadon tudó Bologna 1-1-et játszott az AS Romával az olasz élvonal 30. fordulójában.

A ciprusi élvonal rájátszásában az APOEL 3-1-re legyőzte az AEL Limasszol csapatát. A hazaiaknál Sallai Roland az 59. percben, 0-0-s állásnál lépett pályára csereként, csapata a 81., a 86. és a 94. percben szerzett gólokkal nyert.

A francia másodosztályban Lang Ádám végig a pályán volt a Nancyban, de más öröme nem lehetett: a kiesést jelentő utolsó előtti helyen álló együttes 2-0-ra kikapott hazai pályán a listavezető Reimstől.

A horvát élvonal rangadóján a második Hajduk Split hazai pályán játszott 1-1-es döntetlent a harmadik Rijeka ellen. A splitiek mindkét magyar válogatott játékosa lehetőséget kapott: Gyurcsó Ádámot Futács Márkó váltotta a 80. percben.

A szlovák első osztályban, azaz a Fortuna Ligában Holman Dávid csapata, a Slovan Bratislava 1-0-ra verte a Ruzomberok együttesét, Holman kezdőként 83 percet játszott a második pozsonyiaknál.

Lengyelországi légiósunk, Kecskés Ákos a kispadról nézte végig, ahogyan csapata, a Korona Kielce 1-0-ra nyert a Lechia Gdansk ellen. Még egy kihagyott tizenegyes is belefért nekik. A Kielce az ötödik az Ekstraklasa tabelláján.

A spanyol másodosztályban a playoffért küzdő Real Oviedo fontos meccset veszített el 1-0-ra hazai pályán az Alcorcón ellen. A házigazda együttesben Hidi Patrik kezdőként 63 percet töltött a pályán.

Címlapfotó: Biju Boro/AFP

Olvasói sztorik