Magyar foci

Ramos és Piqué az NB I-ben? Erről is nyilatkozott az Újpest tulajdonosa

Egy ideális világban…

Szombaton 17 órakor derbit játszik az Újpest és a Ferencváros – az OTP Bank Liga 24. fordulójában a harmadik lila-fehérek a listavezető ősi riválisukat fogadják.

A találkozó előtt az Újpest FC tulajdonosát, Roderick Duchatelet-t látta vendégül az M4 Sport Játékoskijáró című műsora, melyben a tulajdonos az átigazolási politikájukra is kitért.

– Nagyon nehéz jól igazolni. Egy ideális világban Ramos és Piqué is játszhatna nálunk, de tisztában kell lennünk azzal a piaccal, ahonnan mi igazolhatunk – nyilatkozta a klubtulajdonos. – Minden játékosnak megvannak az erősségei és gyengeségei is. Először azt kell megnéznünk, hogy ki az, akit akarunk, és ki az, aki az Újpestben szeretne játszani. Tisztában kell lennünk a financiális lehetőségekkel, milyen tervei vannak az Újpest utánra. Szerintem ebben egyre jobbak vagyunk, ha megnézzük az elmúlt éveket, minőségi játékosokat tudtunk hozni, mert tisztában voltak vele, hogy nekik ez egy remek lehetőség lesz továbblépni. Szerintem nagyon fontos, hogy látják, hogy jövőt tudunk nekik nyújtani, mert ha itt játszanak, tovább tudnak menni egy nagy ligába.

A két spanyol klasszis aligha játszik valaha is az NB I-ben Fotó: Curto de la Torre/AFP

Kiderült az is, mennyit kapott a klub a spanyol LaLigába igazoló Enisz Bardiért.

– Nem másfél millió eurót kaptunk Enisz Bardiért, hanem többet, és még vannak bónuszok is – tette hozzá.

A magyar piac is szóba került.

– Többször kötöttünk már üzletet például a Puskással vagy a Videotonnal, és sokkal korrektebbek voltak, mint az országok többségében. A legtöbb labdarúgópiac olyan, mint egy kígyóverem, és rengeteg a mocskos trükk. Itt minden száz százalékban korrekt, tisztes az elszámolás, mindig minden úgy történik, ahogy megegyeztünk. És ha minden így van, akkor nő a piac is, a magyar pedig, ahogy én látom, nő.

Olvasói sztorik