Légiósok

Nikolics és Gyurcsó is gólt szerzett, Holman pazar gólpasszt adott – VIDEÓ

Pazar formában a légiós, érik a válogatott meghívó?

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A hongkongi bajnokság 13. fordulójában a Kitchee 4-1-re nyert a Tai Po otthonában. A vendégeknél a magyar válogatott Vadócz Krisztián a kezdőcsapat tagja volt, a 78. percben, 3-0-s vezetésnél cserélték le. A Kitchee 14 meccs után veretlen, 12 győzelemmel és két döntetlennel vezeti a bajnokságot.

Vadócz Krisztián (jobbra) Fotó: AFP

A német másodosztály 25. fordulójában a Fürth 2-0-ra nyert a Nürnberg vendégeként. A győztes csapatnál a keretbe sem került a két magyar válogatott, a kapus Megyeri Balázs és a védő Pintér Ádám.

A szlovák élvonal 22. fordulójában a DAC Dunaszerdahely ellenfele hazai pályán a Trnava volt. Az összecsapáson gól nem született: Kalmár Zsolt 85, míg Vida Kristopher 71 percet töltött a pályán kezdőként, Mervó Bence a cserepadról figyelte az eseményeket hazai oldalról.

A Slovan Bratislava a Nitra otthonában győzött 1-0-ra, a győztes gólt Holman Dávid készítette elő a 37. percben, aki egyébként végigjátszotta a bajnokit.

Az osztrák másodosztályú Liefering kezdőjéből szombat délután sem hiányozhatott Szoboszlai Dominik, csapata odahaza ikszelt a Rieddel (1-1). A magyar játékos végig a pályán volt, gólt, gólpasszt ezúttal nem jegyzett. Bukta Csaba – szintén a hazaiaknál – nem volt keretben.

Holman Dávid gólpassza

https://www.youtube.com/watch?v=53FTfarWGEA

Az olasz élvonal 27. fordulójában a Bolognának a SPAL otthonában volt jelenése. A vendégeknél Nagy Ádám a cserepadtól figyelhette, ahogy a tizedik perctől emberhátrányban küzdő társai 1-0-s vereséget szenvedtek a SPAL-tól. A hazaiak létszáma kiállítás miatt a 93. percben csökkent tízre. Az olasz másodosztályban elmaradt Balogh Norberték bajnoki mérkőzése, Parmában a hó volt az úr. Részletek és FOTÓK ITT.

A horvát első osztályban először volt kezdő Gyurcsó Ádám, a szélső pedig rögvest győztes gólt rúgott a Hajduk Split színeiben. Részletek és VIDEÓ ITT. Futács Márkó nem volt meccskeretben.

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC kikapott, míg a Szalai Ádámot csereként foglalkoztató Hoffenheim nyert a Bundesliga 25. fordulójában. Részletek ITT. Gulácsi Péter egy gólt kapott a Borussia Dortmund ellen – 1-1-et játszott az RB Leipzig.

A Korona Kielce meccskeretébe első ízben került be Kecskés Ákos, a fiatal magyar a kispadról figyelhette csapattársai 0-0-s döntetlenjét a Pogon ellen.

A Nikolics Nemanjával felálló Chicago Fire 2-1-re nyert a Tulsa elleni felkészülési mérkőzésen. A Fire első gólját a magyar csatár szerezte – a 69. percben egyenlített, a 75. minutumban pedig lecserélték. A győztes gólt a 85. percben jegyezték.

Olvasói sztorik