Légiósok

A Hertha sikere helyett Dárdai fogyókúrája a téma

A németeket jobban érdekli, hogy a Hertha edzője mit eszik, és mit nem.

Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha BSC az első sikerét ünnepelhette 2018-ban, miután meglepetésre 2-0-ra győzött Leverkusenben a német bajnokság 22. fordulójának szombati játéknapján.

Ezt olvastad már?
Dalba foglalták Szalai Ádámot a boldog szurkolók

A berliniek legutóbb csaknem tíz éve, 2008 októberében nyertek a Bayer stadionjában.

„A legjobb pillanatokban szereztük a góljainkat, és bár a Leverkusen közvetett szabadrúgásánál újra szoros lehetett volna az állás, szerencsénk volt, a végén pedig jól védekeztünk, így sikerült nyernünk. Bátran akartunk játszani, és ez nagyon jól sikerült. Kihasználtuk, hogy a hazaiak 120 percet töltöttek a pályán a hét folyamán. A srácok kezdettől fogva céltudatosan, szenvedélyen mentek előre” – nyilatkozta Dárdai a meccs után.

A fővárosiak idegenbeli győzelme ellenére a német lapokban és portálokon továbbra is sokkal nagyobb terjedelemben számolnak be a magyar edző fogyókúrájáról. A Bild külön cikket szentelt a témának.

https://www.youtube.com/watch?v=onBhxf8cwxc

Ebben Dárdai elmondta, egy jó barátjától tudja, hogy a testet évente egyszer alaposan meg kell tisztítani, ezért január első napjától sokkal egészségesebben él, és nagyon jól érzi magát.

Lemondott az imádott vörösborról, amit este a teraszon élvezettel kortyolgatott, de a szénhidrát-tartalmú ételek ‒ búza- és tésztafélék, kenyér ‒ sem megengedettek. Ezeket a rizs és a saláták váltották fel, a hagyományos magyar gulyást pedig a csirkemell.

„Nem könnyű lemondani ennyi finomságról, de a téli szünetben ránéztem a mérlegre, és éreztem, hogy tennem kell valamit. Nem akartam, hogy 1-es számmal kezdődjön a súlyom” – árulta el.

A drasztikus változások óta még nem állt a mérlegre, de bízik benne, hogy néhány hét múlva meglepő eredményt lát majd. Egyelőre az a tény is örömmel tölti el, hogy a tréningruhája már nem nyúlik tovább.

Dárdai több mint tíz kilót szeretne fogyni Fotó: Hertha BSC

A nyári szünetig újra el akarja érni a versenysúlyát, ami játékos-pályafutása alatt jellemezte őt.

„A karrierem végén 86 kilogrammot nyomtam, szerintem a feleségemnek sem lesz baj, ha visszaállok a régi súlyomra” – vélekedett.

Olvasói sztorik