Légiósok

Bejelentette távozási szándékát a magyar válogatott védő

Lang Ádám szerint gödörben van a karrierje.

Augusztus végét követően szerdán lépett ismét pályára a francia bajnokságban Lang Ádám, de a 22-szeres magyar válogatott védőt kiállították az Angers elleni meccs utolsó percében.

Ezt olvastad már?
Román válogatott lehet a Puskás Akadémia magyar játékosa

A Digisport pénteki, Reggeli Start című műsorában elhangzott, hogy az őszi szezon folyamán 13-szor volt keretben, és most csak sérülések miatt került vissza a kezdőcsapatba.

Lang kifejtette, nagyon örült, hogy ismét pályán lehetett, a körülményekhez képest jól is játszott, nem okozott csalódást. Az egész meccsen összesen az a két szabálytalansága volt, megítélése szerint az első egyáltalán nem ért sárga lapot, ezért a kiállítását erős túlzásnak érezte, de egyébként nem befolyásolta a találkozót.

Az előző idény végén is szó volt róla, hogy eligazol Dijonból, és most beismerte, valószínűleg jobban járt volna, ha a bajnokság színvonalát tekintve nem is, de a Beitar Jeruzsálem együttesében szinte biztosan játszana.

Hangsúlyozta, mindezek ellenére elfogadta a jelenlegi helyzetet, mert tudja, hogy ez átmeneti időszak, és arra számít, hogy a téli szünetben már tényleg távozik.

Mihamarabb távozna Dijonból a válogatott Lang Ádám Fotó: Europress/AFP

„Nem azért, mert nem szeretek itt játszani. Nagyon jó közegben vagyok, de a játéklehetőség miatt váltásban gondolkozom. Az edző nem számol velem, én viszont azért futballozom, hogy mérkőzéseket tudjak játszani, mert az a legjobb része az egésznek. Ha ezt itt nem kapom meg, kénytelen vagyok más lehetőség után nézni” – fogalmazott.

A hátvéd elárulta, nincs a tervei között, hogy a magyar NB I-ben folytassa a pályafutását, mert nagyon örül, hogy külföldre került, és szeretne is maradni. Beismerte, hogy a bajnokság színvonalát nézve valószínűleg visszalépés lesz a következő állomáshelye.

„Némileg gödörben van a karrierem, innen már csak felfelé van” – nyilatkozta önkritikusan.

Olvasói sztorik