Légiósok

Dárdai csapata nagyon elrontotta Gulácsiék ünnepét – VIDEÓ

Háromszor mattolta az emberhátrányban játszó Hertha a magyar kapust.

A Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig vendége volt a Dárdai Pál vezette Hertha BSC a német Bundesliga 17. fordulójának zárómeccsén. A hazaiak magyar kapusukat ünnepelték a találkozót megelőzően: egy héttel karácsony előtt Gulácsi meghosszabbítottaszerződését. A vendégeknél is volt mit ünnepelni: Dárdai századik Bundesliga-mérkőzésén dirigálta együttesét.

Olvastad már?
Döntött a Barcelona, hogy sorfalat áll-e a Real Madridnak

A hazai ünnepet aztán Selke már az ötödik percben elrontotta, védhetetlenül lőtt a hálóba a védők között. Két perccel később Torunarigha szabálytalankodott utolsó emberként, amiért a berlini játékos azonnal piros lapot kapott. A kiállítás azonban nem törte meg a vendégek lendületét: a 31. percben Kalou is mattolta Gulácsit egy bivalyerős fejessel.

A harmadik gól, Gulácsi itt is tehetetlen volt Fotó: Robert Michael/AFP

A második félidő elején Selke mellett eltűnt a védője egy szögletnél, a Hertha játékosa pedig köszönte a lehetőséget, és az ötös sarkáról a tehetetlen Gulácsi mellett lőtte ki a hosszút. Willy Orban a 68. percben szépíteni tudott, a vége pedig izgalmas is lett: a 92. percben Halstenberg a második lipcsei gólt is meglőtte, de így is Dárdaiék nyertek 3-2-re.

A Bundesligában most szünet jön: a Leipzig az ötödik – két pontra a második helytől –, a Hertha a tizedik pozícióból várja a januári folytatást.

Selke, 0-1

Kalou, 0-2

Selke, 0-3

Orban, 1-3

Halstenberg, 2-3

Bundesliga, 17. forduló:

Hannover 96 – Bayer Leverkusen 4-4 (3-2)

RB Leipzig – Hertha BSC 2-3 (0-2)

Szombaton játszották:

Augsburg–Freiburg 3-3

Eintracht Frankfurt – Schalke 04 2-2

1. FC Köln – Wolfsburg 1-0

VfB Stuttgart – Bayern München 0-1

Werder Bremen – Mainz 2-2

Borussia Dortmund – Hoffenheim 2-1

Pénteken játszották:

Borussia Mönchengladbach – Hamburger SV 3-1

Olvasói sztorik