Légiósok

Pintér Ádámot már harminc perc után lecserélték

A játékos sárga lapot kapott, aztán tovább bosszankodhatott.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Megvan az új sztárpár!
Magyar csatárral jár Rubint Réka bájos unokahúga – FOTÓ

A német másodosztályban vasárnap a Greuther Fürth hazai pályán 4-0-s győzelmet aratott a St. Pauli felett. A házigazdánál a sérült Megyeri Balázs nem bevethető, Pintér Ádám viszont kezdő volt. A középpályás azonban már a 30. percben le kellett cserélni, miután egy párbaj során megsérült.

A szlovák élvonalban a DAC Dunaszerdahely 0-0-s döntetlent játszott a Nitrával. Kalmár Zsolt végig a pályán volt, míg Vida Kristophert a 68. percben Mervó Bence váltotta.

A belga élvonalbeli Genknél ezúttal sem volt keretben Köteles László, a hazaiak 2-0-s vereséget szenvedtek a Standard Liege-től. Szalai Ádám egygólos hátrányban, a 63. percben csereként beállva kapott lehetőséget a Hoffenheim színeiben, de sok oka nem volt az örömömre. A vendégek 3-0-s vereséget szenvedtek a Hamburg otthonában.

Szalai Ádám sem tudott segíteni a Hoffenheimen Fotó: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Vécsei Bálintnak vasárnap egy óra jutott a svájci Lugano színeiben, csapata végeredményben 2-1-es vereséget szenvedett a Young Boysztól. Az utolsó hét percben esett mindhárom gól. A portugál másodosztályú Guimaraes B 1-0-s vereséget szenvedett a Penafiel otthonában, a vendégeknél Bíró Bence a 85. percben lépett pályára csereként.

Sérülése után első ízben volt ősszel meccskeretben Szántó Tamás a Rapid Wiennél, a bécsiek azonban hiába vezettek, végül 3-2-es vereséget szenvedtek az éllovas Red Bull Salzburgtól. A fiatal magyar játékost nem cserélte be a Rapid mestere.

A nap zárásaként Kádár Tamás és a Dinamo Kijev 2-0-s győzelmet aratott a Sztal Kamjanszke otthonában. A magyar védő végig a pályán volt az ukrán bajnokin.

Olvasói sztorik