Légiósok

Háttérbe szorult a légiós: „Nem szabad kétségbeesni”

A parádézó Rapid magyarja újra egészséges: türelmes és lelkiismeretes munkával várja a bevetést.

Tavasszal remek formát mutatott a Rapid Wien színeiben a fiatal Szántó Tamás, aki azonban az elmúlt időszakban sérvműtéte miatt nem volt bevethető. Októberben aztán egy győztes tesztmérkőzésen góllal tért vissza csapatába, igaz, azóta az élvonalban még nem kapott lehetőséget. A 21 éves középpályást először a hogylétéről kérdezte a Rangadó.hu.

– A sérülésem már múlté, örülök, hogy túl vagyok rajta és újra egészségesnek mondhatom magam – kezdte Szántó. – Egyelőre a második csapatnál kaptam lehetőséget, ennek köszönhetően hétről hétre jobb formában éreztem magam. Természetesen más célom nem lehet, mint visszatérni a felnőtt csapatba és az osztrák Bundesligába.

– A Rapid Wien II. színeiben október óta hét mérkőzésen több mint ötszáz percnyi játékelehetőséget kapott. A kényszerű pihenő után ez meccsrutinnak kiváló lehetőség volt?
– Örültem természetesen, hogy pályán lehettem, hiszen a mérkőzés teljesen más, mint egy edzés – még ha a harmadosztályról is beszélünk. Úgy ítélem meg, hogy erőben, fizikálisan utolértem magamat, jó formában érzem magam és késznek arra, hogy Djuricin mester újra számoljon velem a nagyoknál.

Szántó Tamás nem esik kétségbe, még keményebben edz, hogy visszatérhessen az élvonalba Fotó: skrapid.at

– A mostani évadban a Bundesligában még nem kapott lehetőséget, emiatt mennyire türelmetlen?
– A jelenlegi helyzetet teljes mértékben jól kezelem. A Rapid Wien utoljára augusztus közepén szenvedett vereséget, nagy formában van a csapat, ezért érthető, hogy a mester nem változtat a felálláson. Türelmes vagyok, a jelenlegi helyzet még keményebb és még lelkiismeretesebb munkára ösztönöz.

– Aggodalomra tehát semmi ok?!
– A legfontosabb, hogy ebben az időszakban nem szabad kétségbeesni, hiszen még mindig nagyon fiatal vagyok. Minden játékos pályafutásában vannak hullámvölgyek, én ebből szeretnék minél előbb kijönni. A napi rutinom egyébként eddig úgy nézett ki, hogy rendszeresen az első csapattal tréningeztem, hétvégén pedig a Rapid Wien II. színeiben kaptam lehetőséget a Regionalligában. A harmadosztályban azonban hétvégén véget ért az őszi menetelés, remélem, ezután sikerül bekerülnöm az első csapat meccskeretébe.

– Parádés formát mutat a Rapid, hiszen a bajnokságban közel száz napja veretlen. A hangulatra aligha lehet panasz házon belül…
– Így igaz, ilyenkor nagyon jó edzésre járni, hiszen roppant pozitív légkör jellemzi a klubot. Mindenki mosolyog és jókedvű, sajnálom, hogy a nagy menetelésnek egyelőre nem voltam részese a pályán. Ez azonban most másodlagos, a lényeg, hogy a csapatnak nagyon jól megy – remélem, hamarosan már velem a fedélzeten. Öt őszi mérkőzés még hátra van, természetesen abban bízom, hogy még pályára léphetek.

A fiatal magyar reméli, ősszel még lehetőséget kap a Bundesligában Fotó: Getty Images

– A címvédő és éllovas Red Bull Salzburg látogat hétvégén Bécsbe. Már a hét elején érezhető a felfokozott hangulat?
– A Salzburg évek óta dominál a bajnokságban, ezért a vasárnapi mindenképpen különleges mérkőzés lesz. Az ilyen találkozók előtt talán mindenki még motiváltabb, vélhetően ismét telt házas mérkőzést játszunk, így minden adott ahhoz, hogy hazai pályán jó eredményt érjünk el az éllovas ellen és megközelítsük őket a tabellán.

Olvasói sztorik