Légiósok

Nagy Ádámmal utoljára több mint fél éve történt hasonló

Holman gólpasszt adott, Elekék rangadót nyertek, Kalmárék a hajrában buktak pontokat.

A kazah élvonal utolsó előtti, 32. fordulójában az FK Kajrat Almati 2-0-ra győzött a listavezető FC Asztana otthonában.

Ezt olvastad már?

Elképesztő sztárcserét hajthat végre a Manchester United és a Real Madrid

A hazaiak keretéből a sérült Kleinheisler László ezúttal is hiányzott. A vendégeknél Elek Ákos kezdő volt, de a 37. percben lecserélték. A helyére beállt védő, Aibol Abiken szerezte az első gólt, majd a gólkirály, az elefántcsontparti Gerard Gohou volt eredményes.

A különbség csak egy pont a két csapat között, de az utolsó fordulóban az Asztana könnyű ellenféllel, az FK Akzsajik együttesével találkozik, úgyhogy a Kajratnak a szombati rangadónyerés ellenére minden bizonnyal be kell érnie az ezüstéremmel.

Feczesin Róbert az 57. percben lépett pályára a Csonnam Dragnos csapatában, amely gól nélküli mérkőzést játszott a Szangdzsu Szangmu otthonában a dél-koreai élvonal szombati játéknapján.

Az alsóházi rájátszásból még két forduló van hátra, és ha az Incshon megelőzi honfitársunk együttesét, akkor a Csonnamnak osztályozót kell játszani a bennmaradásért.

Koman Vladimir kezdő volt a török másodosztályú Adanaspor együttesében, amely a tizedik fordulóban 4-1-re kikapott a Balikesirspor otthonában. Honfitársunk a 29. percben sárga lapot kapott, majd az 58. percben lecserélték. Klubja a 18-as tabella tizedik helyén áll.

A német másodosztályú Fürth színeiben csereként lépett pályára Pintér Ádám, a hazaiak 2-1-es győzelmet arattak a Sandhausen felett. A magyar játékos a találkozó utolsó húsz percében erősítette a győztes csapatot. Nem volt keretben Megyeri Balázs, aki vállsérülés miatt hosszabb időre kidőlt, Athénban vár rá műtét, vélhetően a tavaszi alapozást már csapatával kezdheti meg.

Balogh Norbert ezúttal sem került keretbe a Palermónál, a szicíliaiak szombaton 2-0-ra verték az Entellát és átvették a vezetést a Serie B tabelláján. Az osztrák élvonalban a Rapid Wien 1-0-s sikernek örülhetett az Admira játékosai felett, a hazaiaknál Szántó Tamás továbbra sem volt keretben, a játékos sérülése után egyelőre még csak egy barátságos mérkőzésen kapott lehetőséget.

A ciprusi élvonalban az APOEL Nicosia 1-1-es döntetlent harcolt ki az Achnas otthonában, a vendégeknél Sallai Roland végigjátszotta a találkozót. A szlovák első osztályban hiába dolgozott ki kétgólos előnyt odahaza a Slovan Bratislava, végül 2-2-es eredményt ért el a Senica ellen. Holman Dávid a pozsonyiak első gólját készítette elő, a találkozót pedig végigjátszotta.

Holman gólpassza

A portugál másodosztályban a Vitória Guimaraes B csapatában a 81. percig győzelemre állt, ám a Famalicao a hajrában fordított (1-2). Bíró Bence nem volt keretben a hazaiaknál.

A DAC Dunaszerdahely szombat este a Ruzomberok otthonában hullajtott pontokat a hajrában, a vendégek hiába vezettek a 85. percig, a hazaiak büntetőből egyenlítettek (1-1). A szerdahelyieknél Kalmár Zsolt kezdőként 57, míg Vida Kristopher 63 percet töltött a pályán. Mervó Bence a kispadról figyelte az eseményeket.

A Bundesligában Gulácsi Péterék pont nélkül maradtak a forduló rangadóján, míg Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC roppant fontos győzelmet aratott odahaza. A lengyel élvonalbeli KS Nieciecza színeiben Kecskés Ákos, míg az osztrák Bundesligában Varga Barnabás (Mattersburg) nem volt keretben. A Nieciecza és a burgenlandi csapat is 1-1-es döntetlent játszott.

A Ligue 1 szombati zárómérkőzésén a Dijon 1-0-s győzelmet aratott a Nantes felett, a hazaiaknál Lang Ádám kispadon kezdett és a cserék között nem kapott lehetőséget. A belga élvonalbeli Genknél ezúttal sem volt keretben Köteles László, a vendégek a Kortrijk otthonában végeztek 0-0-ra.

Az este zárásaként az olasz élvonalban az AS Roma ellenfele hazai pályán a Bologna volt, a vendégeknél – a 2017–2018-as versenykiírásban bajnoki mérkőzésen – először kapott lehetőséget a kezdőcsapatban Nagy Ádám. Honfitársunk 57 percet töltött a pályán, a fővárosiak 1-0-ra nyertek El Shaarawy 33. percben lőtt góljával.

Nagy Ádám bajnoki mérkőzésen utoljára sérülése előtt, 2017. április 9-én volt kezdőjátékos a Bologna színeiben – érdekesség, hogy akkor szintén pont az AS Roma volt az ellenfél.

Olvasói sztorik