Légiósok

Hatalmas hiba után kapott gólt Gulácsi – VIDEÓ

Az óriási hibák nélkül sima kiütés lett volna a vége a dortmundi meccsnek.

A német Bundesliga nyolcadik fordulójának szombati utolsó mérkőzésén a listavezető Borussia Dortmund a Gulácsi Péterrel felálló RB Leipziget fogadta. A magyar kapus csapata a negyedik helyről várta a találkozót.

Nagy győri bravúr a BL-ben!
Futsal BL: a sírból hozta vissza a meccset és továbbjutott az ETO

Melyen a hazaiak már a negyedik percben vezetést szereztek: Aubameyang egyszerűen elvette a labdát a vendégek védőjétől, és Gulácsi mellett kilőtte a hosszút. A lipcseiek azonban nem törtek meg: a tizedik percben Sabitzer révén egyenlítettek, majd Poulsen már a vezető találatot jegyezte a 25. minutumban.

A második félidőből szintén négy perc telt el, amikor büntetőhöz jutott a Leipzig: Augustin belőtte (1-3). Hogy izgalmas legyen a vége, a már emberelőnyben játszó vendégektől Ilsanker két perc alatt összeszedett két sárga lapot, ráadásul a másodikkal egy teljesen felesleges tizenegyest is összehozott. Aubameyang büntetőjével nem tudott mit kezdeni a magyar kapus (2-3).

Ezt az előnyt azonban már nem adta a Lipcse (köszönhetően Gulácsi 92. percben bemutatott bravúrjának), így 3-2-re nyert, s fellépett a harmadik helyre a tabellán.

Aubameyang első góljánál tehetetlen volt Gulácsi (1-0)

És a másodiknál is (2-3)

Olvasói sztorik