Légiósok

„Kicsit úgy játszom, mint Neymar” – így a magyar futball nagy reménysége

A sztárklub B csapatát célozta meg a fiatal.

Portugáliában, a Benfica utánpótlásánál pallérozódik Csoboth Kevin, aki a Magyar Időknek adott interjújában elárulta: ég és föld a különbség a magyar és a portugál utánpótlásképzés között.

A Benfica U19-es keretében a három kapuson kívül 25 mezőnyjátékos található, köztük Csoboth Kevin és Umaro Embalo, akiért 15 millió eurót ajánlott a Real Madrid.

Rossz hírek!
Nagy a baj! Hosszú időre kidőlt a magyar származású Bundesliga-játékos

– Ő a jobbszélső, én a bal oldalon játszom. Néha helyet cserélünk, szeretünk együtt futballozni – említi a fiatal magyar, aki a lap kérdésére a világ legdrágább játékosához, Neymarhoz hasonlítja a saját stílusát.

– Kicsit úgy játszom, mint Neymar, persze még nem olyan színvonalon, de igyekszem azért.

Csoboth Kevin már a Benfica B-cssapatáról álmodik Fotó: www.facebook.com/kevin.csoboth

A fiatalember szerint rengeteget fejlődött Portugáliában, elsősorban az edzések minősége, gyorsasága és a konkurencia miatt tart előrébb a portugál futball, mint a magyar.

– Minden edzésen, meccsen meg kell halnunk a pályán, és mindennap bizonyítani kell – beszél a lisszaboni versenyhelyzetről.

A közeli és a távoli célokról

– Tovább kell menni, hajtani, akarni, csinálni. Új célokat kell megfogalmazni, én a Benfica B csapatában akarok játszani minél több meccset. Előre kell lépnem, mert másképp nem lehetek sikeres. Márpedig nekem az a célom, hogy futballista legyek – így Csoboth Kevin.

A teljes interjú ITT olvasható.

A magyar válogatottnak is erőssége a fiatal szélső Fotó: MLSZ
Olvasói sztorik