Légiósok

Kalmár gólpasszt adott a DAC-ban, Lang Ádám végig a pályán volt

Elek Ákos három pontot szerző csapata, a Kairat Almaty továbbra is második Kazahsztánban.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Az exújpesti védő, Kecskés Ákos kezdő volt a lengyel élvonalban szereplő Bruk-Bet Termalica Niecieczában, amely 2-1-re kikapott a Korona Kielce vendégeként. Kecskés végigjátszotta a meccset, a Termalica tizennegyedik a tabellán.

A német Bundesliga 2. fordulójában Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim 2-2-es döntetlent játszott a Leverkusen vendégeként. A magyar válogatott támadó a kispadról nézte végig a mérkőzést.

Ugyanitt Dárdai Pál vezette Hertha BSC kétgólos vereséget szenvedett Dortmundban. Aubameyang és Sahin szerezte a hazai gólokat. Dárdai Palkó nem volt a berliniek keretében. Videó itt!

Az olasz Serie A-ban a Nagy Ádámot foglalkoztató Bologna 1-0-ra nyert az újonc Benevento otthonában. A magyar válogatott középpályás a kispadon ülte végig a meccset.

A kazah élvonalban a kezdőben helyet kapó Elek Ákos csapata, a Kairat Almaty 1-0-ra nyert az Atirau vendégeként. A győztes gólt Anene szerezte a 75. percben, az Almaty továbbra is a második.

Fotó: fckairat.com

Az osztrák Bundesligában a Rapid Wien hazai pályán 1-0-ra verte a LASK Linzet Thomas Murg 22. percben szerzett találatával. A hazaiaknál a 21 éves Szántó Tamás sérülés miatt nem volt a keretben.

A szlovák Fortuna liga 6. fordulójában a DAC a Nyitra vendége volt. A vendégek Pacinda góljával még vezettek a szünetben, ám végül 3-1-re kikaptak. A dunaszerdahelyi csapatban Kalmár Zsolt végig a pályán volt, gólpasszt adott, míg Vida Kristopher 65 percet játszott.

Lang Ádám csapata, a Dijon 2-1-re nyert a francia Ligue 1 4. fordulójában a Montpellier ellen. A hazaiaknál Benjamin Jeannot duplázott. Lang végigjátszotta a meccset,annak ellenére, hogy a levegőben lóg a klubváltása.

Az olasz másodosztály, a Serie B első fordulójában a Palermo 2-0-ra győzte le otthon a Speziát. A szicíliai klubban a válogatott Balogh Norbert nem került a keretbe.

A spanyol másodosztályban a Hidi Patrikkal a kezdőcsapatban felálló Real Oviedo 1-1-es döntetlent játszott az Almeria otthonában. Hidi a 69. percig volt a pályán, Mariga jött be helyette csereként.

Olvasói sztorik