Légiósok

A Premier League-ből is hívják Lang Ádámot

Néhány napon belül eldől, a Dijon kinek adja kölcsön a válogatott védőt.

A Monaco elleni 54 játékperc Lang Ádám eddigi évadbeli bajnoki mutatója, és nagyon úgy fest, a következő lehetőséget már nem Dijonban kapja. A magyar válogatott védője nemrég még kihagyhatatlan tagja volt a francia élvonalbeli együttesnek, azonban tavasztól – nagyjából a portugálok elleni válogatott mérkőzést követően – nem jutott rendszeres játéklehetőséghez.

Néhány hete úgy tűnt, a 24 esztendős futballista hazatér, hiszen két, az európai kupában induló NB I-es csapat is hívta, ám a franciák akkor még elzárkóztak a kölcsönadástól. Mára megváltozott az álláspontjuk…

OLVASTAD MÁR?
Repül a Chelsea edzője?
Vihetik a Real Madrid horvát klasszisát

– Folyamatosan egyeztetünk a Dijon vezetésével, napokon belül eldől, Ádám hol folytatja – árulta el a Rangadónak Illés Zoltán, a HSI Soccer menedzseriroda vezetője. – Hangsúlyozom, a francia csapat nem feltétlenül akar megválni tőle, ám hozzájárult, hogy megkeressük a legjobb megoldást.

Lang Ádám iránt a Beitar Jeruzsálem érdeklődik, ám az izraeli klub még nem tett írásbeli ajánlatot. Szóba kerülhet orosz és angol lehetőség is, az egyik Premier League-együttes is kacérkodik a gondolattal, hogy megszerezze a magyar védőt.

– Szeretnék visszakerülni a válogatottba, ez is fontos szempont a klubváltásnál – mondta honlapunknak Lang. – Bernd Storck szövetségi kapitány nagyon korrekt volt, a kerethirdetést megelőzően felhívott, és jelezte, a következő két vb-selejtezőre szól a távolmaradásom. Folyamatosan játszanom kell, és akkor minden rendben lesz.

A Monaco ellen még pályán volt a magyar védő Fotó: Europress
Olvasói sztorik