Légiósok

Az óra ketyeg, de Németh továbbra is képben az MLS-klubnál

Három tényező nehezíti a transzfer nyélbe ütését.

Mint ahogy Stieber Zoltán lehetséges átigazolása kapcsán már beszámoltunk arról, az MLS nyári átigazolási időszaka tengerentúli idő szerint szerdán éjfélkor (magyar idő szerint csütörtök reggel) lezárul. A Kansas City Star legfrissebb értesülései szerint a Sporting Kansas City továbbra is érdeklődik Németh Krisztián iránt, de az üzletet három fontos tényező akadályozza. A magyar Jenkifoci a következő pontokban gyűjtötte össze a transzfer létrejöttéhez szükséges feltételeket.

Egyrészt Németh Krisztián klubja, az Al-Garafa továbbra sem határozott meg egy konkrét kivásárlási árat a magyar támadóért.
Másrészt, amennyiben mégis sikerülne kivásárolni a magyar játékost, akkor az MLS szabályai szerint a bajnokságba visszatérve az allokációs lista éllovasa tárgyalhatna vele. A lista élén jelenleg a Columbus áll. A Kansas hiába ajánlotta fel a Columbusnak, hogy megveszik tőlük a lista első helyét, a sárga-feketék egyelőre olyan magas árat kérnek érte, hogy az nem elfogadható a Kansas számára.

Ezt olvastad már?
Nem kell edzőváltás, a Fradi az aranyért fog harcolni
Nem várt bonyodalmakba ütközött a magyar válogatott átigazolása
Újabb bombaigazolásra készül a PSG, ezúttal Madridból

Továbbá amennyiben mégis sikerülne megvásárolni ezt a pozíciót és Némethet is sikerülne kivásárolni a szerződéséből, még akkor is meg kellene állapodni magával a játékossal is a Kansasnek.

Az idő azonban nagyon sürgeti a kansasieket, hiszen néhány óra múlva zár az ottani átigazolási piac. Az amerikai portál szerint könnyen előfordulhat, hogy a Sporting Kansas City most nem erőlteti ezt az üzletet és csak a téli átigazolási időszakban, az MLS-szezon után foglalkoznak ismét Németh visszahozatalával. A lap megjegyzi, mivel Németh március eleje óta nem játszott tétmérkőzést, ezért nem is lenne egyszerű feladat beépíteni a csapatba.

Kansas City Star / Jenkifoci

Németh Krisztián megszerzéséről még nem tettek le a Kansas Citynél Fotó: Getty Images
Olvasói sztorik