Légiósok

Dzsudzsákék zsinórban harmadszor nyertek a bajnokságban

Kádár végig pályán volt a gólt sem kapó Dinamo Kijevben. Légióskörkép.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Zsinórban harmadik bajnokiját nyerte Dzsudzsák Balázs csapata, az emirátusokban szereplő al-Vahda, amely 2-1-re győzött az Emirates Club vendégeként. A magyar középpályást a 81. percben cserélte le edzője. Az al-Vahda sikerével őrzi ötödik helyét.

Kádár Tamás együttese, a Dinamo Kijev az Ukrán Kupában volt érdekelt, és Garmash góljával 1-0-ra nyert a Naftovik otthonában. A magyar védő végig a pályán volt.

Otigba Kenneth csapata, a Kasimpasa a Török Kupában lépett pályára a Rizespor vendégeként. A magyar futballista a kispadról szemlélte végig a 2-2-re végződő összecsapást. Az oda-visszavágós párharcból 4-2-es összesítéssel a vendégek jutottak tovább.

A német másodosztályú bajnokságban három magyar érdekeltségű mérkőzést is játszottak az est folyamán. Az 1860 München ezúttal is Simon Krisztián nélkül pályára, s 1-1-es döntetlent játszott a Vfb Stuttgart ellen.

A Greuther Fürth trénere, Radoki János mindkét magyar játékosának bizalmat szavazott, Megyeri Balázs őrizte a hazaiak kapuját, és Pintér Ádám is helyet kapott a középpályán. A mérkőzés gól nélküli döntetlent hozott. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a hazaiak játékosa, Giesselmann büntetőt hibázott.

Hasonló mérkőzést játszott a Bochum és a Kaiserslautern, a szintén 0-0-lal záruló összecsapáson a vendégek hibáztak büntetőt. Stieber Zoltán ezúttal nem volt keretben.

A román bajnokságban szereplő Bőle Lukács csapata, a CSM Iasi a Gaz Metan otthonában tudott győzni 2-0-ra. A magyar középpályás végig a pályán volt, az Iasi pedig ezzel a sikerrel az alsóház élére lépett előre.

A norvég bajnokság második fordulójában Kovács Péter csapata, a Sandefjord a Rosenborgot fogadta. A hazaiaknak nem sok esélye volt, egy félidőt emberhátrányban játszva 3-0-ra kikaptak. A 39 éves magyar támadó a kispadon ülte végig a mérkőzést.

A német Bundesligában a 27. fordulót rendezték. Dárdai Pál Herthája Dárdai Palkóval a kispadon kapott ki, az RB Leipzig viszont nyert a kezdőcsapatba visszatérő Gulácsi Péterrel. Részletek itt.

Az Osztrák Kupa negyeddöntőjében a Rapid Wien 3-1-re nyert a St. Pölten vendégeként: a Rapidban a 21 éves Szántó Tamás kezdő volt, a 78. percben cserélték le. Szántóék a négy közé jutottak.

Gyurcsó Ádám klubja, a Pogon Szczecin a Lengyel Kupa elődöntőjében volt érdekelt hazai pályán a Lech Poznan ellen. Nem sikerült jól a meccs a hazaiaknak, 1-0-ra nyert a Lech, amely így 4-0-s összesítéssel be is jutott a fináléba, ahol az Arka Gdynia lesz az ellenfelük. Gyurcsó végig a pályán volt.

Az olasz harmadosztály, a Lega Pro B csoportjának 33. fordulójában az Ancona 1-0-ra kikapott otthon a Teramótól: a hazaiaknál Forgács Dávid a kispadon ülte végig az összecsapást.

Olvasói sztorik