Légiósok

Futács ezúttal nem góljai miatt került középpontba – VIDEÓ

A Hajduk Split támadója piros lapot kapott; Kádár és Stieber sem játszott. Pénteki légióskörkép.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Első ízben volt kezdő Kazahsztánban a nemrég a Kajrat Almatit választó Elek Ákos. A mérkőzés 0-0-s döntetlennel zárult a Taraz otthonában. Részletek itt.

A hongkongi bajnokság péntek kora délutáni mérkőzésén Ghéczy Zoltán ismét végigjátszotta a Hong Kong FC bajnokiját, ám a hazaiak 4-1-es vereséget szenvedtek a Hong Kong Saplingtól. A magyar játékos a 79. percben sárga lapot kapott.

Futács Márkó természetesen nem hiányozhatott a Hajduk Split kezdőjéből, ám a Lokomotiv Zagreb elleni bajnoki hamar véget ért a magyar támadó számára. Futács a 25., majd a 46. percben is sárga lapot kapott, így a második félidő elején mehetett zuhanyozni. A találkozó 0-0-s döntetlennel ért véget.

Az ukrán élvonal 22. fordulójában már péntek este jelenése volt Kádár Tamás Dinamo Kijevének. A hazaiak 2-1-s győzelmet arattak a Csernomorec Odessza felett. A magyar védő a kispadon kezdett és végül nem is kapott lehetőséget.

A német másodosztály pénteki játéknapján a Kaiserslautern a Bielefeld otthonában szenvedett 2-0-s vereséget. Stieber Zoltán nem volt keretben. A játéknap másik mérkőzésén az 1860 München 2-1-re verte a Wurzburger Kickers játékosait. A hazaiaknál a sérült Simon Krisztián, míg a túloldalon Nagy Dániel is hiányzott.

A francia másodosztályú Le Havre Bese Barnabással a fedélzeten az Ajaccio otthonában lépett pályára. A találkozó 0-0-s döntetlennel ért véget, a fiatal magyar végig a pályán volt – január 20-a után játszott újra kilencven percet.

Olvasói sztorik