Légiósok

Nikolics exbarcás edzőt szomoríthat, Szalai a BL-kiesőbe rúghat még egyet

Megyeriék az éllovast fogadják. Hétvégi légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – a tizedik gólját lőheti Futács

Reggel a Kairat Almaty, azaz Elek Ákos csapata nyitja a légiósok sorát. A kazah csapat a Taraz otthonába utazik az újabb három pontért a bajnokság harmadik fordulójában (10.00). Ghéczy Gergelyék (Hong Kong FC) a sereghajtó Hong Kong Saplingot fogadják a hongkongi élvonal tizennyolcadik fordulójában (13.00).

Az ukrán bajnokság huszonkettedik körében a Kádár Tamás fémjelezte Dinamo Kijev otthon játszik a Csernomorec Odesszával (18.00), Futács Márkó (Hajduk Split) pedig a Lokomotiv Zagreb stadionjában gyarapíthatja góljai számát Horvátországban (18.00).

Pénteken két honfitársunk lép pályára a német másodosztály huszonötödik fordulójában, Nagy Dániel és a Würzburg Kickers az 1860 Müncennél vendégszerepel, Stieber Zoltán és a Kaiserslautern pedig a Bielefeldhez utazik (18.30). A nap zárásaként Bese Barnabás segítheti a Le Havre-t három ponthoz, idegenben az AC Ajacciónál a francia másodosztályban.

Szombat – Szalai Ádám a Leverkusent szomoríthatja

Szombaton Megyeri Balázs és Pintér Ádám futhat ki először a gyepre légiósaink közül, a német másodosztályban a Greuther Fürth az éllovas Stuttgartot látja vendégül (13.00). A Serie B harmincegyedik körében az Adorján Krisztiánt is a soraiban tudó Novara az Avellinonál tör győzelemre (15.00).

A Bundesliga élvonalában szombaton 15.30-tól három magyar érdekeltségű együttes is terítékre kerül: Szalai Ádám és a Hoffenheim a szerdán a BL-ből kieső Leverkusent fogadja, a Dárdai Pál trenírozta Hertha BSC Kölnben teheti le névjegyét, Gulácsi Péter (RB Leipzig) pedig a brémai stadionban parádézhat.

Az osztrák első osztályban két olyan csapat találkozik, amelynél a hazai oldalon Szalai Attila és Szántó Tamás, a vendégeknél pedig Varga Barnabás bizonyíthat, azaz Rapid Wien-Mattersburg összecsapást rendeznek (16.00). A szlovák bajnokságban Priskin Tamás (Slovan Bratislava) a Zlate Moravce hátsó sorának okozhat gondot (17.00).

A török ligában Koman Vladimir segítségével kezdheti meg a felzárkózást az Adanaspor, amely az Akhisart fogadja (17.00). Gyurcsó Ádám a Pogon Szczeczinnel az éllovas Jagiellonia orra alá törhet borsot a lengyel pontvadászatban (20.30). A nap zárásaként pedig újabb góllal üzenhet Nikolics Nemanja Bernd Storck szövetségi kapitánynak, a Chicago Fire Atlantába – amelyet a korábbi Barca-tréner, Gerardo Martino vezet – utazik (21.00).

Vasárnap – nyerhető meccsek várnak olasz légiósainkra

Magyar idő szerint hajnali 1.00-kor Sallói Dániel a San José ellen mutathatja meg, mit tud az amerikai bajnokságban, 7.30-kor kezdődik Vadócz Krisztián mérkőzése Hongkongban, a Kitchee a Hong Kong Rangersnek okozhat kellemetlen perceket.

A svájci ligában Vécsei Bálinttal a középpályán a második helyezett Young Boys érkezik a Luganóhoz (13.45). Ha Roberto Donadoni vezetőedző is úgy gondolja, Nagy Ádámmal a kezdőben futhat ki a Bologna a Chievo elleni olasz bajnokira (15.00), Sallai Roland és Balogh Norbert pedig az Udinese védőinek okozhat rémálmokat a Palermo támadásainál(18.00).

László Csabával a kispadon, Vida Krisztoferel és Kocsis Gergővel pedig remélhetőleg a pályán találkozhatunk a DAC Dunaszerdehely Trnava elleni összecsapásán a szlovák élvonal vasárnapi játéknapján.

A lengyel első osztályban a Korona Kielcéhez látogat a Cracovia, amelyben Litauszki Róbert szereplésében lehet bízni (15.30), Nagy Dominik pedig a Lechia Gdansk ellen gyarapíthatja játékperceinek számát a Legiában (18.00).

Lang Ádám (Dijon) a Saint Etienne támadóinak parancsolhat megálljt a francia pontvadászatban (17.00), Kalmár Zsolt pedig a Bröndbyvel a Lyngbyt páholhatja el Dániában (17.00), végül Korhut Mihály bal szélen történő robogását vizsgálhatjuk a Hapoel Beer-Seva következő meccsén, amelyet ezúttal a Maccabi Haifával vív az izraeli ligában.

Olvasói sztorik