Légiósok

Kádár debütált a Dinamóban, Vida kimaradt a DAC-keretből

Légióskörkép: Huszti debütálása elmarad a kínai bajnokság első körében. Simon, Litauszki, Mervó, Vida, Kocsis, Vécsei, Varga és Lang sem játszott.

Kapcsolódó cikkek

Vadócz Krisztián hetvenhárom percet játszott a hongkongi Kitchee FC-ben, amely a harmadik Yuen Long otthonában lépett pályára a tizenhetedik fordulóban. A magyar középpályás csapata 4-1-re nyert, így már hat ponttal meglógott a második helyen üldözője elől.

Ezen a hétvégén elstartolt a kínai bajnokság, Huszti Szabolcs csapata, a Csangcsun Jataj pedig egyből rangadóval kezd az Oscarral és Hulkkal felálló Sanghaj SIPG ellen. (12.35) A magyar középpályás bemutatkozása azonban csúszik, hiszen a keretbe sem nevezte jelenleg edzője. Csapata végeredményben 5-1-es vereséget szenvedett.

Simon Krisztián továbbra sem volt meccskeretben, klubja, a német másodosztályú 1860 München pedig hazai pályán 2-1-es vereséget a St. Paulitól. A lengyel élvonalbeli Cracoviánál ismét nem számoltak Litauszki Róberttel, a hazaiak nélküle 1-1-es döntetlent értek el az Arka Gdynia ellen.

A szlovák élvonal szombati játéknapján hazai pályán volt jelenése László Csaba DAC Dunaszerdahelyének, a Ruzomberok elleni bajnoki 1-1-es eredménnyel ért véget. Mervó Bence sérült, Vida Kristopher nem volt keretben, a kispadon helyet foglaló Kocsis Gergőt pedig nem cserélte be a magyar szakvezető.

Dzsudzsák Balázs remekelt az al-Vahda színeiben, a magyar válogatott csapatkapitánya góllal és gólpasszal vette ki részét csapata 4-3-s győzelméből. Részletek és videó itt. Remek napot fogott ki Szalai Ádám is, a magyar támadó ismét duplázott a Bundesligában, részletek és videó itt.

Az olasz másodosztályú Novara kezdőjében ismét helyet kapott Adorján Krisztián, aki 74 percet töltött a pályán, előtte sárga lapot kapott, csapata végeredményben 2-1-re verte az Ascolit. Kádár Tamás először volt kezdő a Dinamo Kijev színeiben, a házigada pedig a 92. percben lőtt győztes gólt az Olimpik Donyeck elleni bajnokin. A magyar bekk végig a pályán volt.

Vécsei Bálint nem volt meccskeretben a svájci élvonalban, a Lugano viszont nélküle is legyőzte a kiesés elől menekülő Lausanne együttesét (2-1). Varga Barnabást nem cserélte be mestere a St. Pölten elleni osztrák kiesési rangadón, a burgenlandiak a magyar csatár nélkül 1-0-s győzelmet arattak hazai környezetben.

A franciaknál Lang Ádám a cserepadról nézte végig a Dijon egygólos vereségét a Nice ellen, míg Belgiumban Köteles Lászlóval a kapuban maradt pont nélkül a Waasland-Beveren, a Gent 3-2-re nyert.

Nikolics Nemanja kezdőként debütált a Chicago Fire színeiben, idegenben harcoltak ki döntetlent, részletek és videó itt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik