Légiósok

Újabb dicséret! Az olasz szaklap szerint a Palermo két magyarja jelenti a jövőt

Helyt álltak a Zamparini-bébik, akiket az elnök is a kezdőbe követelt.

Kapcsolódó cikkek

A tekintélyes La Gazzetta dello Sport szaklap külön cikket szentelt a minap Balogh Norbert és Sallai Roland Juventus ellen mutatott teljesítményének. A magyar duóról a címben így emlékeznek meg: „a Zamparini-bébiké a jövő.”

Kiemelték a két fiatal kapcsán, hogy a torinóiak elleni hétvégi vesztes bajnokin (4-1) először fordult elő, hogy egyszerre mindketten kezdők voltak Palermo-színekben. A szaklap szerint igaz ugyan, hogy nem tudott meglepetés-eredményt elérni a szicíliai együttes, de meglátásuk szerint honfitársainknak nem is a Juventus ellen kell kiugró teljesítményt nyújtaniuk. A kezdőbe állításukkal edzőjük célja sokkal inkább az volt, hogy rutint szerezzenek az élvonalban.

A lap állítása szerint egyébként a találkozó előtt Zamparini elnök kérte az új szakvezetőt, Diego Lópezt: adjon több lehetőséget a fiataloknak.

A Gazzetta szerint Balogh csatasorba állítása annyira nem is volt meglepetés, nem úgy, mint Sallai mélyvízbe dobása, aki sérülés miatt hosszú hetek óta nem léphetett pályára. A Puskás Akadémia FC kölcsönjátékosának teljesítményéről így fogalmaznak: „nem is volt rossz a Juventus ellen.”

Sallai Roland két bátor kísérletéről a sztárcsapat ellen külön is megemlékeztek, a szaklap szerint megmozdulásaival bizonyította: nem volt rossz döntés nyáron Palermóba csábítani.

Olvasói sztorik