Légiósok

„Balogh és Sallai megérdemelte a lehetőséget”

A Palermo vezetőedzője, Diego López a jövőben is számít két magyar légiósára.

A címvédő és listavezető Juventus házigazdaként 4-1-re legyőzte a kiesőhelyen álló Palermót az olasz Serie A 25. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésen. A szicíliaiak mindkét magyar légiósa, Sallai Roland és Balogh Norbert kezdő volt, előbbit a 71., utóbbit pedig a 82. percben cserélték le.

A meccs után a szicíliaiak uruguayi vezetőedzője, Luis Diego López kifejtette, elsősorban azért dühös, mert ajándékokat adtak ellenfelüknek.

„Úgy jöttünk ide, hogy tudtuk, a legjobb csapattal találkozunk. Az első félidőben jók voltunk, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy ajándékokat adjunk a Juventusnak. Sajnálom az eredményt. Aki nem látta a meccset, és megtudja az eredményt, azt gondolhatja, hogy egyoldalú találkozó volt, pedig nem.

Kiváló első félidőt produkáltunk, a hibák ellenére is. Viszontláttam, amit az elmúlt héten tanultunk és átismételtünk.

Hogy miért van olyan sok fiatal játékosunk? Figyelem őket az edzéseken, például Sallai Roland és Balogh Norbert bizonyította, hogy megérdemelte a lehetőséget. Segíteni kell a fejlődésüket. Sallai nem játszott korábban, hátproblémák miatt. Balogh valahányszor belépett a játékba, bizonyította, hogy megérdemli a lehetőséget.

Nagyon élveztem Sallai játékát. Balogh Norberttel ellentétben őt nem ismertem, de láttam az edzéseken, és azt mondtam, érdekes mérkőzés lehet számára a mai. Nem szabad megállnia, sokat kell játszania, mert csak úgy fejlődhet. Nagyon tehetséges, de ismétlem, nagyon sokat kell játszania.”

López hozzátette, nem a középszerűség miatt hibáztak, inkább azért, mert játékosai a kelleténél jobban izgultak, hiszen remek ellenféllel találták magukat szemben.

„Ezek a hibák meg kell szüntetnünk, ha utol akarjuk érni az Empolit. Jövő vasárnap nagyon fontos meccsünk lesz a Sampdoria ellen. Gólokra van szükségünk, nem adhatunk újabb ajándékokat az ellenfelünknek.”

Olvasói sztorik