Nikolics szeretné, ha karácsonyig eldőlne a sorsa

A Legiától mesterhármassal búcsúzó támadó a Rangadónak elmondta, hogy a varsói klub már elfogadta az egyik kérő ajánlatát, és napokon belül aláírhat új klubjához.

Mesterhármassal, majd a lecserélésekor a könnyeivel küszködve búcsúzott vasárnap este a Legia Warszawa együttesétől Nikolics Nemanja. A magyar válogatott támadó szinte bizonyosan elhagyja a varsói csapatot, hétfőn reggel pedig érzéseiről és jövőjéről nyilatkozott a Rangadónak.

– Lehet, hogy az utolsó meccsemet játszottam a csapatnál, de amíg nem írok alá máshova, addig a Legia játékosa vagyok, és így is próbáltam készülni. Az utóbbi két hétben sok ajánlatot kaptam, amelyeket nehéz volt kizárni, de rendben volt a fejem, végig a meccsre koncentráltam. Hiszek a sorsban és istenben, és ha ez volt az utolsó meccsem, akkor úriemberként tudok távozni a Legiától – kezdte Nikolics Nemanja. – Jelen pillanatban közelebb vagyok ahhoz, hogy váltsak, minthogy maradjak. Ha tényleg ez volt az utolsó fellépésem, akkor úgy távoztam, ahogy megérdemeltem. Nagyon sokat kaptam ettől a klubtól másfél év alatt, de úgy gondolom, hogy nagyon sokat is adtam. Nem tudok mondani olyan címet, amit együtt ne nyertünk volna el, csapatszinten és egyénileg is. Úgy érzem, hogy tiszta lelkiismerettel hagyhatom el a Legiát. A gólkirályi címem után most is vezetem a góllövőlistát, úgyhogy ezen az őszön is megmutattam, hogy az előző szezon nem szimpla szerencse volt, hanem egyszerűen az én kvalitásom. Örülök, hogy már húsz gólt tudtam lőni a mostani bajnokságban is, és kitudja, mennyit lőttem volna, ha itt maradok.

– Nehéz, de nagyon fontos egy játékos számára, hogy tudja, mikor kell váltania. Ha sokat vársz, akkor utána lehet nem lesz már esélyed elmenni – folytatta a 28 éves csatár. – Számomra szerintem ez a legmegfelelőbb pillanat a váltásra. A klub és én is jól fogunk járni. Az elmúlt másfél évben megnyertünk mindent, és úgy érzem, hogy eljött az idő arra, amikor új kihívást kell keresnem.

A magyar válogatott futballista elmondta, sok az érdeklődő, de már igencsak leszűkült a kör a lehetséges új klubját illetően.

– Szinte minden egyes nap futnak be új érdeklődők, új kérők, de van most egy nagyon komoly ajánlat, amelyen erősen gondolkodom. Úgy tudom, hogy a Legia már elfogadta az értem tett ajánlatot, a személyes feltételekben kell még letisztázni egy-két részletet (az amerikai bajnokságban szereplő Chicago Fire erős érdeklődéséről hallani, és érkezett ajánlat Kínából is – a szerző). Amíg azonban nem írok alá, addig nem tudok erről beszélni, de ez egy nagyon komoly ajánlat, és most ezen gondolkodom a legjobban. Mindig is úgy akartam távozni, hogy mindenki jól járjon, és ezzel a lehetőséggel szerintem mindenki elégedett lehetne.

Nikolics a következő napok, és az ünnepek menetrendjéről is beszélt.

– Nemsokára indulunk Magyarországra, ott fogunk karácsonyozni. Utána elmegyünk az én szüleimhez, a szilvesztert Szerbiában töltjük, majd január másodikán utazunk Dubajba picit pihenni. Remélem, hogy a sorsom pár napon belül eldől, és akkor nyugodtan tölthetem az ünnepeket és a szabadságot. Várom a fejleményeket a jövőmmel kapcsolatban.