Légiósok

Husztiék ellen aligha rendez gólparádét a Dortmund

A Legia után újabb "magyaros" csapattal találkozik a gólokat futószalagon gyártó BVB, de a Frankfurt a Bundesliga egyik legjobb védelmével rendelkezik.

A Nikolics Nemanját foglalkoztató Legia Warszawa elleni 8-4-es Bajnokok Ligája győzelem után szombaton délután újabb “magyaros” csapattal, Huszti Szabolcs Eintracht Frankfurtjával találkozik a Borussia Dortmund a Bundesligában.

A német élvonal eddig 11 fordulója alatt a BVB szerezte a legtöbb gólt, szám szerint 26-ot, ezért könnyen azt gondolhatná az ember, hogy a Frankfurt otthonában is gólzáporos sikert arathatnak, ám az előjelek és a mutatók alapján erre mégsem nagy az esély.

Huszti együttese ugyanis 21 szerzett ponttal jelenleg a Bundesliga 7. helyén áll, tizenegy játéknap után utoljára az 1992/93-as szezonban gyűjtöttek ennyi egységet. Ha az nem lenne elég, az Eintracht az egyik a négy Bundesliga csapatból, amelyet a mostani idényben öt alkalommal sem tudtak mattolni az ellenfelek, ráadásul a frankfurtiak kilenc kapott góljánál csak a Bayern München és a Köln kapott kevesebb találatot.

A Dortmundnak nagyon meg kell harcolnia a győzelemért Frankfurtban: Husztiék hazai pályán április óta nem kaptak ki, azóta öt győzelem és 2 döntetlen a mérlegük saját közönségük előtt. Ebben a hétmeccses veretlen sorozatban a Leverkusent, a Schalkét és éppen a Dortmundot is megverték odahaza, a Bayernnel pedig ikszeltek.

A magyar középpályást a kezdőcsapatba várja a WhoScored.com a Borussia Dortmund ellen 15.30-tól.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik