Légiósok

Szántóék gáláztak az Osztrák Kupában

Futács gólt lőtt, Gyurcsó Ádámék idegenben nyertek, Bőle csapata készülhet a következő körre.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Már a Lengyel Kupa negyeddöntőire került sor szerda kora délután, Gyurcsó Ádám csapata, a Pogon Szczecin pedig a Puszcza vendégeként léptek pályára. A magyar szélső a szünetben állt be csereként, végül 2-1-s győzelmet arattak, november végén rendezik a visszavágót.

Bőle Lukács együttese, a CSM Iasi sikerrel abszolválta a szerda játéknapot a Román Kupában. A Cugir odahaza szenvedett kétgólos vereséget, Bőlét ezúttal nem nevezték, csapata továbbment.

Futács Márkó kezdő volt a Hajduk Split színeiben, csapata viszont már a 15. percben hátrányba került a Solin vendégeként. A splitiek végül Erceg (64.) és a magyar támadó 71. percben lőtt góljának köszönhetően fordítani tudtak, így ők is továbbjutottak a kupában.

A Német Kupában a legjobb 32 között Megyeri Balázs csapata, a Greuther Fürth 2-1-re verte a Mainzot, így továbbjutott. A magyar kapus nem volt a keretben. A Darmstadt viszont megégett idegenben, 1-0-ra kikapott a Walldorf vendégeként, így kiesett. A vendégeknél Kleinheisler László sem volt nevezve.

Szalai Ádám keretben volt, sőt a 103. percben pályára is lépett, majd a 112. percben sárgát kapott a Köln elleni kupameccsen, ám csapata, a Hoffenheim 2-1-re kikapott hosszabbítás után, így búcsúzott a kupától.

Vécsi Bálint csapata, a Lugano a Svájci Kupában az Aarau otthonában lépett pályára. A hazaiak 2-0-ra nyertek, ezzel a nyolc közé jutottak, Vécsei a félidőben állt be a vendégeknél.

Az Osztrák Kupában a legjobb nyolc közé jutott a Rapid Wien, miután idegenben verte 4-0-ra a BW Linzet. A Rapidban végig a pályán volt 20 esztendős Szántó Tamás, így közelről láthatta a gólokat, ám részt ezúttal nem vállalt belőlük.

Lang Ádám csapata, a Dijon a Francia Ligakupában volt érdekelt. A magyar válogatott védő a kispadról nézte végig, ahogy együttese 1-1-es rendes játékidő után, tizenegyesekkel alulmarad a Sochaux ellen.

Olvasói sztorik