Nemzetközi foci

Második meccsét játszotta végig Nagy Ádám, a Bologna ikszelt idegenben

Nem botlottak a nagyok: a Juventus, a Napoli, a Roma és az Inter is behúzta a három pontot az olasz bajnokságban.

Teljes hétközi fordulót rendeztek az olasz bajnokságban, melynek szerdai játéknapján nyolc összecsapást rendeztek. Természetesen Nagy Ádámmal a kezdőben állt fel a Bologna a Chievo otthonában. A vendégek az 52. percben Pulgar révén szerezték meg a vezetést, az előnyt azonban nem sikerült megtartaniuk, a 70. percben M’Baye öngóljával egyenlítettek a hazaiak. A magyar középpályás másodjára játszott végig olasz bajnokit az idei szezonban, ezúttal a WhoScored.com 6.3.-ra értékelte a teljesítményét. Nagy 94 %-ban passzolt pontosan, ami a negyedik legjobb teljesítmény a mezőnyben ebben a mutatóban.

Az Inter egy hajrában szerzett góllal nagy nehezen megnyerte a meccset hazai pályán a Torino ellen 2-1-re, az utóbbi időben a szurkolók célpontjává vált Icardi duplájának köszönhetően.

Az AS Roma a szünetre még egygólos hátrányba ment, a pihenő után azonban összekapták magukat a Sassuolo otthonában, és 3-1-re megfordították a meccset.

Az éllovas Juventus és a harmadik helyezett Napoli is magabiztosan húzta be a három pontot, előbbi 4-1-re gyűrte le a Sampdoriát Torinóban, utóbbi pedig az Empoli ellen nyert 2-0-ra.

Serie A, 10. forduló

Szerda

Chievo – Bologna 1-1 (0-0)

Fiorentina – Crotone 1-1 (0-1)

Inter – Torino 2-1 (1-0)

Juventus – Sampdoria 4-1 (2-0)

Lazio – Cagliari 4-1 (3-0)

Napoli – Empoli 2-0 (0-0)

Pescara – Atalanta 0-1 (0-0)

Sassuolo – AS Roma 1-3 (1-0)

Csütörtökön játsszák:

20.45 Palermo – Udinese

Kedden játszották:

Genoa – AC Milan 3-0 (1-0)

Olvasói sztorik