Szántó Tamás két évig Magyarországról járt edzésre a Rapidhoz

Az uefa.com kérdezte a magyar tehetséget.

Szántó Tamást a nyáron fedezte fel magának a Rapid Wien szakmai stábja, így elsősorban Mike Büskens vezetőedző. A bécsi nevelésű magyar fiatal azóta rendszeresen játszik az osztrák Bundesligában és az Európa Ligában is szerepet kapott már. A felkapott támadóval most nem kisebb portál, mint az uefa.com német kiadása készített interjút.

– Igyekszem mindent kizárni. Nem engedem, hogy befolyásoljanak, sem a nézők, sem az ellenfél. Úgy látszik, egyelőre jól megy – kezdte Szántó folyékony némettel.

Szántó egyébként már öt éve játszik a Rapidnál, de eleinte nem Ausztriában lakott.

– Két éven keresztül minden egyes nap Nyugat-Magyarországról utaztam Bécsbe. Rendes magyar iskolába járta. Édesapám vitt el edzésre és jött értem. Nem volt könnyű – fogalmazott a 20 éves játékos.

És hogy mi Szántó gyengesége?

– Nem vagyok elég robusztus, hogy hátrébb szerepeljek és nem vagyok elég gyors ahhoz, hogy a szélen. Minden nap járok konditerembe – nyilatkozta a nemrég az U21-es válogatottban is bemutatkozó Szántó.

– Az A-válogatott középtávú célom. Egy évvel ezelőtt szerepeltem Bernd Storck 35 fős U20-as válogatott keretében a vb előtt. Akkor beszéltem vele pár szót, de azóta nem. Ha továbbra is játszom a Rapidnál és gólokat is lövök, előbb-utóbb lesz esélyem bekerülni a nagyok közé. De ez egyelőre a jövő… – zárta szavait ausztriai légiósunk.