Légiósok

Dárdai gulyással hozná százszázalékos állapotba játékosát

A magyar tréner ismét elemében volt a sajtótájékoztatón, a Dortmund edzőjének is üzent.

A válogatott szünet után pénteken folytatódik a német Bundesliga, amely hetedik fordulójában a Hertha BSC a Borussia Dortmundhoz látogat. A berliniek vezetőedzője, Dárdai Pál a mérkőzés előtti interjújában reagált a sárga-feketék trénerének, Thomas Tuchelnek a szavaira, aki az előző meccs után bírálta a Leverkusent, amely túl durván játszott, és szerinte a játékvezető sem védte meg a játékosait.

– Tuchel nyilatkozata után most nagy nyomás helyezkedik a játékvezetőkre. Amennyiben valamelyik játékosom sárgát kap majd rögtön az első keményebb párharc után, akkor akár én is panaszkodhatnék, hogy ez Tuchel korábbi kijelentése miatt van – kezdte Dárdai, majd a sérültekről is szót ejtett, és azt is elmondta, mivel lenne elégedett a meccsen.

– A meccs után is a Dortmund előtt szeretnénk maradni a tabellán, azaz minimum egy pontot akarunk elhozni tőlük. Fabian Lustenberger játéka még kérdéses, ha nem lesz egészséges, akkor John Brooks játszik helyette, hogy megerősítsük a védekezésünket. Felkészültek vagyunk, szeretnénk élvezni azt az atmoszférát, ami vár ránk, és csakis magunkra akarunk koncentrálni, nem pedig arra, kik játszanak ellenünk – folytatta a magyar szakember, majd egy megmosolyogtató választ adott Genki Haragucsi állapotára, akinek a játéka szintén kérdéses, hiszen kedden még Ausztráliában játszott meccset a Japán válogatottal.

– Egyáltalán nincs gond, teletömjük gulyással, rendben lesz – idézi a Zeit.de Dárdait.

Olvasói sztorik