Légiósok

Les után születhetett Szántó Tamás Sturm elleni gólja

A Rapid magyarja egyre nagyobb sztár lesz Ausztriában, és már perfekt német.

Kapcsolódó cikkek

Élete első élvonalbeli lőtt gólját ünnepelhette a hétvégén Szántó Tamás, a Rapid Wien magyar középpályása. A támadó szellemű játékos két csapattárs általi kísérletet követően közelről, harmadszorra végül bevette a Sturm Graz kapuját, örömét pedig utólag csak egy dolog árnyékolhatja be: hogy korábban Joelinton lesen tartózkodott, amikor játékba avatkozott.

Ezt nyilatkozta legalábbis a lefújást követően Franco Foda, a graziak trénere; de Szántót ez nem igazán érdekli.

– Nagyon boldog vagyok. Remek érzés volt gólt szerezni. A legfontosabb azonban a pontszerzés. Az Austria Wien és a Salzburg is megszenvedett itt – kezdte Szántó a laola1.at-nek.

– Louis Schaub kapura lőtt, a labda pedig Joelintonhoz került. Gyorsan gondolkodtam és a második kipattanónál megelőztem a védőm – mesélt találatáról Szántó.

– Kiváló hangulat volt, mindenki átérezte a tétet, hasonlított a hazai találkozóinkhoz. Vártuk az ilyen meccseket – tette hozzá a középpályás.

– Örülök, hogy egyre több lehetőséget kapott edzőmtől, igyekszem a legjobbamat nyújtani. Cseleimmel, passzaimmal és ha úgy alakul, góljaimmal is segítem az együttest. Minden csapattársam jól fogadott. Nem tartozom ide túl régóta, de jó a hangulat az öltözőben – fogalmazott a Rapid jelenleg legsikeresebb magyar fiatalja.

A cikk egyébként azt is hozzáteszi, hogy a 14 éves kora óta Bécsben nevelkedő Szántó mára perfektül beszéli a német nyelvet.

Olvasói sztorik