Légiósok

„A Lech védelme tragikus, Kádár nagyon gyenge”

A klublegenda nincs jó véleménnyel a magyar válogatott balhátvédjéről.

Kapcsolódó cikkek

Az Európa-bajnokság után úgy tűnt, Kádár Tamás klubot válthat és elhagyhatja a Lech Poznant. Szó volt a Palermo és a Lokomotiv Moszkva érdeklődéséről is, utóbbival már mindenben megegyezett a klub és a magyar játékos, de az oroszok az utolsó pillanatban visszaléptek az üzlettől.

Ez, és a kevés pihenés megzavarhatta Kádárt is, aki az egész Lech Poznannal egyetemben pocsékul kezdte a szezont. A hétszeres lengyel bajnok klub borzasztóan kapta el a rajtot, a Slask Wroclaw elleni döntetlent követően zsinórban három vereséget szenvedett, ráadásul nem feltétlenül az élmezőnybe várt csapatok ellen. Legutóbb az abszolút középmezőnybe tartozó Korona Kielce otthonában szaladtak bele négy gólba. A gloswielkopolski.pl Marek Rzepkát, a kék-fehéreket 1986 és 1995 között 272 bajnokin szolgáló egykori védőt kérdezte.

A 15-szörös lengyel válogatott játékos elmondta: korábban úgy gondolta, hogy a támadószekció szorul erősítésre, de a Kielce elleni zakót követően már biztos benne, hogy védőkre is szükség van, mert a hátsó alakzat is „tragikus”. Külön kiemelte Kádár Tamást is.

– Kádár fejben nem tért vissza a szünetről, zavarodott, gyengén játszik. A Lechnek stabil védekezésre van szüksége – vélekedett Rzepka.

Maga a cikk egyébként számba vette a poznaniak elmúlt éveinek azon erősítéseit, akik augusztusban, az átigazolási időszak utolsó napjain érkeztek. Említésre került az egykori ZTE-csatár, a lett Artjoms Rudnevs is, aki 2010 és 2012 között pazar éveket töltött náluk, 56 bajnokin 33-szor volt eredményes, majd a Hamburghoz igazolt, jelenleg pedig az 1. FC Köln együttesét erősíti.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik