Légiósok

Kiderült a Mervó-titok: híres mentor segíti a csatárt

A lengyel forduló legjobbjának választott Mervó Bence a duplája után is két lábbal a földön jár. A Slask Wroclaw fiatal magyar támadója exkluzív interjút adott a Rangadónak, amelyben egy eddig szóba sem kerülő mentorról is nyilatkozott.

Kapcsolódó cikkek

– Nagyon fontos volt számunkra a mérkőzés. Hazai pályán mindig a három pont megszerzésére törekszünk, és ezt most sikerült véghezvinnünk. Az edzőnk azt kérte, hogy harcoljunk egymásért, százszázalékosan menjünk bele a párharcokba, küzdjünk meg minden labdáért. Úgy gondolom, hogy ezt a csapat minden egyes játékosa megtette. Olyan mentalitással mentünk ki a pályára, amivel nyerni tudtunk – kezdte érdeklődésünkre Mervó Bence, aki szerda este két gólt is szerzett a Slask Wroclaw 3-1-re megnyert lengyel bajnokiján.

– Milyen volt felkelni reggel azt követően, hogy előző este a duplájának köszönhetően nyert a csapata?

– Örültem, hogy kétszer is betaláltam, de számomra az a lényeg, hogy játszom. Megkapom az edzőtől a bizalmat, és próbálom ezt meghálálni. Ezért kerestünk célzottan ilyen csapatot az ügynökségem, a CMG segítségével. A Slasknak éppen olyan játékosra volt szüksége mint én. Meccs közben nem is figyeltem, hogy rúgtam két gólt, csak csináltam a dolgomat. Éjjel egy órakor fejeztük be a regenerációt, reggel kilenckor pedig már az edzőközpontban voltam, hiszen készülünk a következő, szombati mérkőzésre. Természetesen jólesik, de annyira még nem is tudtam ezzel foglalkozni. A munkának mindig megvan az eredménye, és én ebben hiszek. Megéri több órát kint maradni edzés után, mert ha valaki többet dolgozik, annak mindig meglesz az eredménye – magyarázta az U20 világbajnoki ezüstcipős támadó.

– Kijelenthetjük, hogy a sok munka lassan meghozza a gyümölcsét?

– Még nem. Nagyon sokat kell tennem még ahhoz, hogy elégedett legyek, de úgy gondolom, hogy jó úton haladok. Télen kaptam egyéni programot a szövetségi kapitánytól, amit együtt csinálok az itteni feladatokkal. Minden nap pluszmunkát végzek, és érzem magamon a fejlődést. Dr. Csernus Imrével nagyon sokat szoktunk beszélni, tudatosan építem a karrieremet, és sokat segít a mentális tényezőkben. A szerdai meccs előtt is beszélgettünk telefonon a pszichiáterrel, és mondtam is neki, hogy a mai napon két-három gólt érzek magamban. Valahogy benne volt a levegőben, és ő is támogatott, ha így érzem, akkor így is lesz. Sokat köszönhetek neki, ezt mindenképp el akartam mondani.

– Remek teljesítménye után a forduló legjobb játékosának választották, a Wroclaw szurkolói pedig Mr. Gól jelzővel éltették a találkozón…

– Örülök, amiért így neveztek, de még rengeteget kell letennem az asztalra ahhoz, hogy ez a jelző rám ragadjon. Számomra az a legfontosabb, hogy minél többet játsszak, és hogy mindent megtegyek a pályán. Ha rúgok gólt, az egy plusz, de a lényeg, hogy ismét kilencven percet tudtam játszani egy lengyel bajnokin. Sok lemaradásom volt, sokáig nem játszottam tétmérkőzéseket, de úgy érzem, hogy van még bennem, fokozatosan bele fogok még lendülni. Nem adom fel az álmaimat, csinálom tovább a dolgomat, mert erre tettem fel az életemet.

– Ha ilyen ütemben folytatja a bajnoki hajrában a gólgyártást, és tartja a formáját, akkor lát reális esélyt arra, hogy ott legyek a magyar válogatottal a nyári Európa-bajnokságon?

– Minden megteszek, hogy így legyen, hiszen minden játékosnak az álma, hogy egy ilyen világeseményen ott legyen. Szerencsére már ott lehettem egy utánpótlás-világbajnokságon, és tudom, hogy ez mekkora élmény. Azért küzdök, hogy sikerüljön beverekednem magam a keretbe. A Magyar futball számára hatalmas fellendülés, hogy ennyi idő után újra kijutottunk, és ennek én is a részese szeretnék lenni. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ott legyek, de természetesen minden a szövetségi kapitányon fog múlni. Sokan vagyunk a posztomon, de én teszem a dolgomat, csinálom az edzéseket és a pluszmunkát, aztán meglátjuk, hogy mi lesz. Remélhetőleg a hátralévő bajnoki meccseken is minél több percet tudok játszani, ez most a legfontosabb.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!