Légiósok

Néhányan kikezdték Dárdaiékat, de a sportigazgató bízik bennük

Michael Preetz a kupaelődöntő előtt jelezte, Rómát sem egy nap alatt építették fel – a fináléról álmodnak Berlinben.

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC nincs kimondottan jó formában, pedig a soron következő mérkőzések alapjaiban fogják meghatározni a berliniek szezonját. A német Bundesligában öt csapat is küzd még a Bajnokok Ligája-főtáblát érő harmadik hely megszerzéséért, ráadásul Dárdai csapata a Német Kupában is nagy lehetőség előtt áll. A Hertha szerdán csap össze a Borussia Dortmunddal a fináléba kerülésért, győzelme esetén pedig olyan eredményt érne el, amire 37 éve nem volt példa, hiszen legutoljára 1979-ben jutott döntőbe a sorozatban. A finálét egyébként a Hertha stadionjában, a berlini Olympiastadionban rendezik, ami a csapat szerdai találkozóját nagy reményekkel váró sportigazgatója, Michael Preetz szerint óriási plusz motivációt jelent:

– Nagyon izgalmas heteken vagyunk túl, rendkívül szoros a bajnoki versenyfutás, mégis, a soron következő mérkőzés minden mást elhomályosít. Minden gondolatunk a Dortmund elleni elődöntő körül jár, alig várjuk, hogy elkezdődjön az összecsapás. Ez lesz az év meccse, nem csak számomra vagy a játékosok számára, de a klub és a város számára is, hiszen csodálatos érzés lenne, ha döntőbe jutnánk, és ott hazai pályán küzdhetnénk meg a kupáért. Régóta várunk egy ilyen lehetőségre, most pedig itt vagyunk a kapujában. Akár kétszeres áron is adhattuk volna a jegyeket, akkora az érdeklődés, erre a mérkőzésre minden szurkoló kíváncsi – mondta el Preetz a klub hivatalos honlapján.

– Ami az ellenfelet illeti, a Dortmund kétségkívül egy nagyon erős, jól összerakott csapat – tért át elődöntőbeli ellenfelük értékelésére Preetz. – Fantasztikus szezont fut a Tuschel-csapat, nem csak, hogy kupaelődöntőt játszik, de tartja a lépést a Bayernnel a bajnokságban, sőt egészen a múlt hétig még a nemzetközi porondon is versenyben volt. A Liverpool elleni drámai Európa Liga-búcsút nehéz lehetett megemészteniük, de ettől szerintem csak még veszélyesebb ellenféllé váltak, hiszen reálisan nézve a Német kupa az egyetlen trófea, amit megnyerhetnek a szezonban, ezért mindent el fognak követni a döntőbe kerülésért – vélte a sportigazgató.

Michael Preetz végezetül a bajnokság alakulásáról is beszélt. A Hertha jelenleg 49 ponttal a tabella negyedik helyén áll, de legutóbbi három Bundesliga-találkozóján mindössze egy pontot szerzett, melynek következtében a Leverkusen megelőzte, a szurkolók egy része pedig kikezdte.

– Mindenki kifejezésre juttathatja az elégedetlenségét, ezzel alapesetben semmi gond nincs – mondta Preetz. – Mi magunk is elég önkritikusak vagyunk ahhoz, hogy egyértelműen kijelentsük, a Hoffenheim ellen gyengén játszott a csapat, sőt előtte a Hannover és a Mönchengladbach ellen is mélyen tudásunk alatt teljesítettünk. De látni kell, hogy az előző szezonban épp csak bennmaradtunk a Bundesligában, most pedig a bajnokság legjobb csapatai közt vagyunk, a harmadik helyért küzdünk. Hatalmasat fejlődtünk az elmúlt egy évben, de ez a fejlődési folyamat még nem zárult le, ezért is kerülünk időről-időre hullámvölgybe. Rómát sem egy nap alatt építették, időt kell adni a csapatnak, és pozitívan hozzáállni az elért eredményekhez, amellett persze, hogy a konstruktív kritikáknak igenis helyük van – zárta nyilatkozatát Michael Preetz.

A Hertha szerdán este fél kilenckor csap össze a Borussia Dortmunddal a kupadöntőbe kerülésért, hétvégén pedig a listavezető Bayern Münchent fogadja a bajnokságban.

Olvasói sztorik