Légiósok

Futács Márkó a szezon végén távozik a Mersintől

A súlyos térdsérülésből lábadozó támadó a felépüléséről és a jövőjéről is nyilatkozott a Rangadónak.

Kapcsolódó cikkek

Tavaly novemberben szenvedett súlyos térdsérülést a török bajnokságban sereghajtó Mersin Idman Yurdu támadója, Futács Márkó. A 26 éves csatár azóta rehabilitációját végzi, és egyre közelebb kerül ahhoz, hogy visszatérjen a pályára.

– Úgy néz ki, hogy egy hónap múlva rendben leszek – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Futács Márkó. – A futóedzéseket már elkezdtem, illetve folyamatosan erősítem a combomat, hiszen a műtött lábamon nagyon legyengült a combizmom. Szilágyi Ágnessel csinálom a rehabilitációt a kezdetektől, a Testnevelési Egyetemen szoktunk futóedzéseket végezni. Természetesen óvatos vagyok, hiszen nem kell sietnem, szerencsére nem vagyok olyan helyzetben, hogy a szezon végén játszanom kell. Csak a következő idényben fogom elkezdeni a játékot. Azt szeretném, hogy a nyári felkészülést már egy csapatnál kezdjem el. Egy ilyen sérülés után azért még vannak fájdalmak, amikor súlyokkal dolgozok, de azt remélem, hogy amikor a pályán leszek, és labdás edzéseket végzek, akkor már nem lesz semmi ilyen érzés. Június közepén kezdődik a felkészülés, és azt remélem, hogy minél hamarabb döntés születik a jövőmmel kapcsolatban, és akkor már tudni fogom, hol folytatom.

A Mersin az utolsó helyen áll és minden bizonnyal kiesik a török élvonalból, a háromszoros magyar válogatott csatárnak pedig a szezon végén lejár a szerződése a klubbal.

– Sok gond van a klubnál, és ez meg is látszik az eredményeken. Nagyon sajnálom, hogy nem lehetek ott és nem tudok segíteni. A szezon végén lejár a szerződésem a Mersinnel, szabadon igazolható leszek, de egyelőre nem tudom, mi lesz velem. Minél hamarabb el szeretnék kezdeni edzeni egy együttessel. Egy féléves sérülés után jó lenne a felkészülés elejétől kezdve csatlakozni egy csapathoz. Ha elkezdhetem a labdás edzéseket, és úgymond semmi rossz nem történik, akkor komolyabban ráállunk erre a témára. Ami biztos, hogy a Mersinnel nem hosszabbítok. Voltam kint tárgyalni, de távozok a klubtól. Több probléma is van, ami kizárta a hosszabbítás lehetőségét. Ha előrébb állna a csapat, és nem lettek volna ezek a gondok, akkor biztosan tudtunk volna beszélni arról, hogy maradok. Jól éreztem magam, úgyhogy sajnálom ezt a részét – mondta Futács.

Olvasói sztorik