Légiósok

Mervó Bence: Alig van magánéletem, egész nap edzek és pihenek

A Slask Wroclaw 21 éves csatára biztos benne, hogy csapatának a szezon végén nem lesznek kiesési gondjai.

Kapcsolódó cikkek

Mint ismert, a svájci Sion a szezon végéig kölcsönadta Mervó Bencét a lengyel élvonalban szereplő Slask Wroclawnak, amely jelenleg a bajnokság utolsó előtti helyén áll. A fiatal támadó kétszer lépett pályára új csapatában, és eddigi lengyel tapasztalatairól mesélt a Digi Sport csütörtök reggeli műsorában.

– Nagyon vártam már, hogy pályára léphessek. Megkaptam a lehetőséget, és boldog vagyok, hogy tudtam játszani egy teljes meccset a lengyel bajnokságban. Ez egy nagy mérföldkő volt az életemben – kezdte Mervó Bence, aki hozzátette azt is, a Sionban öt játékos küzdött a csatárposztért, és a rendszeres játéklehetőség reményében igazolt el kölcsönben.

– Hogyan jött képbe Slask Wroclaw? Milyen erős csapatba került?

– Érdeklődtek utánam, és tetszett, amit felvázoltak, hogy oda fognak rám figyelni, és fel akarnak építeni, mert ők is profitálni akarnak ebből. A csapat nem túl gólerős, és bíznak bennem. Emiatt is jöttem ide.

– Mik a legnagyobb változások, különbségek a svájci bajnoksághoz képest?

– Lengyelországban sokkal gyorsabb a futball, agresszívebbek a játékosok. A svájci bajnokságban technikásabbak, de itt gyorsabb a játék. Az egyik csapattársam korábban szerepelt a Bundesligában, ő azt mondta, hasonló iramúak a mérkőzések itt is.

– Gosztonyi András jelenléte mekkora segítséget jelent?

– Jóban vagyunk, pedig korábban nem ismertük egymást. Szinte minden napunkat együtt töltjük, és sokat tud segíteni, mert jó mentalitású játékos, ő is mindig a száz százalékra törekszik. Sajnos most pár hétig sérült volt, de szerdán elkezdte az edzéseket, és remélhetőleg jövő héten már bevethető lesz.

– Fizikailag teljesen rendben van?

– Igen! Minden nap pluszmunkát végzek, nem elégszek meg magammal. Úgy gondolom, hogy csak a munkának van eredménye, és azért küzdök, hogy minél jobb legyek. A futballban mindig fejlődni kell, nincs megállás.

– Hogyan fogadta a vezetőedző a bemutatkozását?

– Az edzőváltás óta teljesen más stílusban, más mentalitásban játszik a csapat, és az új trénerrel jó a viszonyom. Egy fiatalos stílust hozott magával, és boldog vagyok, hogy ő jött, mert érzem, hogy bízik bennem. Elmondta, hogy hosszabb távon gondolkodik bennem.

– Két döntetlen után legutóbb nyerni tudott a csapat. Mire számít a folytatásban? Kizárhatjuk, hogy a végén kiesési gondjaik legyenek?

– Kiesés szerintem biztosan nem lesz, mert most egyben van a csapat. Szombaton hazai pályán meg kell szereznünk a három pontot. A közönség fantasztikus, a városon belül hatalmas fanatizmus van. Az utcán is odajönnek, gratulálnak, és belénk sulykolják, hogy a hétvégén nyerni kell. Profi körülmények között készülhetek, szép a stadion, és sokan is jönnek ki a meccsekre. Poznanban is nagyszerű érzés volt húszezer ember előtt játszani. Az ilyen momentumok azok, amik megfogják az embert, és ezekből a szép pillanatokból lehet építkezni.

– Tudatosan építkező fiatal, ambiciózus játékosként mik a hosszú távú tervei a karrierjét illetően?

– Mindig vannak terveim és álmaim, de mindig a jelenben élek. Most az a célom, hogy a jelenlegi szezont jól zárjam. Jelen pillanatban erre áldozok mindent az életemben, ha ez meglesz, akkor jöhetnek új célok. Alig van magánéletem, egész nap edzek és pihenek. Remélhetőleg meg is lesz az eredménye.

– Azt már tudja, hogy az ősszel visszatér a Sionba, vagy a Slasknál folytatja a következő szezonban?

– Nem tudom, de az biztos, hogy a lengyel klubnál kijelentették, hogy ragaszkodnak hozzám. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő, minden rajtam múlik.

Olvasói sztorik