Dárdai Herthája újabb nagy lépést tehet a BL felé

Gosztonyiék csapata Kádárékkal néz farkaszszemet; sok magyar bizonyíthat listavezető csapat ellen.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Magyar rangadó a lengyeleknél

Tőzsér Dániel klubja, a Queens Park Rangers a Middlesbrough-val találkozik az angol másodosztály 39. fordulójában.

A katari élvonal 24. fordulójában a már bajnok al-Rajjan vendége lesz Németh Krisztián csapata, a legutóbbi hat bajnokiján veretlen al-Garafa.

Gyurcsó Ádám együttese, a dobogóra hajtó Pogon Szczecin a sereghajtó Górnik Zabrze otthonában szerepel a lengyel élvonal 29. fordulójában. A nap másik lengyel bajnokiján magyar rangadót rendeznek: a címvédő, Kádár Tamást és Lovrencsics Gergőt is foglalkoztató Lech Poznan a Slask Wroclaw ellen lép pályára – utóbbi csapatot erősíti Gosztonyi András és Mervó Bence.

A spanyol élvonal 31. fordulójában Megyeri Balázs csapata, a Getafe CF a Rayo Vallecano vendége lesz.

Szombat – A Bayern és a Dortmund vár honfitársaink csapataira

Az angol Premier League 32. fordulójában a Tottenham elleni rangadón bizonyíthat Bogdán Ádám együttese, a Liverpool FC.

Kiesési rangadót játszik Vida Kristopher együttese, a De Graafschap a holland első osztály 29. fordulójában. Az utolsó előtti a sereghajtó Cambuurt fogadja.

A Lechia Gdansk ellen folytathatja menetelését a gólkirály-jelölt Nikolics Nemanja klubja, a listavezető Legia Warszawa a lengyel élvonal alapszakaszának 29. fordulójában.

Nem lesz könnyű dolga Huszti Szabolcs csapatának: az Eintracht Frankfurt az éllovas Bayern München vendége lesz a német Bundesliga 28. fordulójában. A Szalai Ádámot is soraiban tudó HSV Hannover a Hamburger SV-t fogadja, a Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató Werder Bremen pedig a Borussia Dortmundhoz látogat. A másodosztályban második helyen álló, Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig a VfL Bochummal csap össze a 28. fordulóban. A harmadosztály 32. játéknapján a Miriuta László vezette Energie Cottbus az első helyezett Dynamo Dresdennel találkozik, a Nagy Dánielt is soraiban tudó Würzburger Kickers pedig az Osnabrück vendége lesz.

Tamás Krisztián klubja, a dobogóért csatázó Spezia az éllovas Cagliarinál vendégeskedik az olasz másodosztály 34. fordulójában.

Vasárnap – Újabb nagy rangadó vár Dárdaiékra

Magyar idő szerint 11 órakor kezdődik Sándor György és Vadócz Krisztián csapata, a Perth Glory Melbourne City elleni bajnokija az ausztrál élvonal 26. fordulójában.

A belga bajnokság rájátszásának első fordulójában az RSC Anderlecht vendége lesz Köteles László klubja, a KRC Genk.

Guzmics Richárd együttese, a Wisla Kraków a Ruch Chorzów otthonában szerepel a lengyel első osztály 29. fordulójában.

Újabb lépést tehet a Bajnokok Ligája-szereplésért Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC. A 48 ponttal Bundesliga-harmadik berliniek a 42 pontos, ötödik helyezett Borussia Mönchengladbach elleni idegenbeli rangadóra készülnek a 28. fordulóban. A másodosztály 28. fordulójának vasárnapi kínálatában egy magyar rangadó is összejöhet: a Kalmár Zsoltot foglalkoztató FSV Frankfurt a dobogós, Stieber Zoltánt is soraiban tudó 1.FC Nürnberggel találkozik.

Az olasz Serie A 31. fordulójában Balogh Norbert kiesés ellen harcoló csapata, a Palermo a Chievo vendége lesz. A harmadosztályban a 29. forduló következik: a B-csoportban Forgács Dávid csapata, a második helyezett AC Pisa a listavezető Spallal csap össze odahaza, míg a C-csoportban a Vécsei Bálintot is foglalkoztató Lecce a Materával találkozik.

Bőle Lukács csapata, a CSMS Iasi az osztályozó csoportot vezető CSU Craiovát fogadja a román rájátszás ötödik fordulójában.

A svájci élvonal 26. fordulójában a Lugano otthonába látogat Vanczák Vilmos együttese, az FC Sion.

A Csiki Norbertet is foglalkoztató Sisaket FC a Royal Thai Armyt látja vendégül a thai élvonal hatodik fordulójában.