Légiósok

Németh Krisztián: A ligagyőzelem az álmom

A január végén Katarba szerződött válogatott támadó egyéni céljairól, az idei szezonról és a katari futball-liga sajátosságairól nyilatkozott a liga hivatalos honlapjának.

Kapcsolódó cikkek

Németh Krisztián csapata, az Al-Garafa a bajnokság középmezőnyéhez tartozik, 21 forduló után a tabella nyolcadik helyén áll a QSL-ben. Öt fordulóval a bajnokság vége előtt hét ponttal előzi meg a 13., már kiesést jelentő helyen álló Qatar SC-t, és 33 pont a lemaradása az éllovas, mindössze egy vereséget elszenvedő Al-Rayyan mögött. Németh ennek ellenére nem kerülhette el a kieséssel és a bajnoki címmel kapcsolatos kérdéseket sem.

– A kiesés lehetőségével nem foglalkozunk, csakis felfelé tekintünk a tabellán. Ami a bajnoki címet illeti, természetesen ez az elsődleges célunk. Tisztában vagyunk vele, hogy ehhez mindenkinek a legjobbját kell nyújtania minden egyes meccsen, de ezzel szerintem nem lesz probléma, hiszen minden játékosnak a bajnokság megnyerése a legnagyobb álma – mondta Németh a qsl.com-nak.

Németh eddig öt meccsen lépett pályára új csapatában, melyeken ugyanennyi gólt szerzett, és a hétfői Al-Szadd elleni összecsapás volt az első olyan találkozó, ahol nem talált a hálóba a támadó – egész pontosan elvették egy érvényesnek tűnő gólját.

Látszólag nincs tehát gondja a beilleszkedéssel a magyar játékosnak, és erről árulkodik nyilatkozata is, miszerint napról-napra kezd hozzászokni a bajnokság légköréhez, és a csapattársaival együtt keményen dolgozik, hogy a lehető legjobb formába kerüljön. Németh a csapat szurkolóinak sem szeretne üres ígéreteket tenni, de mint mondta, mindig a legjobbját igyekszik nyújtani, és reméli, hogy a pályán mutatott teljesítménye magáért beszél.

– A QSL-ben leginkább a lelkes, remek hangulatot teremtő szurkolók tetszenek, illetve a támadófocit előtérbe helyező, sokgólos meccsek. De ami még ennél is fontosabb, a liga hatalmas növekedésen megy keresztül, évről-évre egyre jobb játékosok csatlakoznak – zárta interjúját a magyar válogatott csatára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik