Légiósok

Kalmár Zsolt „gólpasszt” adott, csapata nyert

Bogdán büntetőt védett, Gulácsi nem kapott gólt, Huszti egy félidőt játszott.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Huszti Szabolcs egy félidőt bizonyíthatott az Eintracht Frankfurtban a Bundesliga 22. fordulójában. A magyar játékost a szünetben cserélték le a Hamburger SV elleni 0-0-ra végződő bajnokin. A Frankfurt két forduló után szerzett ismét pontot, és a 14. helyen áll a bajnokságban.

A lengyel élvonal 23. fordulójában Gyurcsó Ádám csereként az 56. percben jutott szóhoz a Pogon Szczecinben. A listavezető Piast Gliwicze otthonában 0-0-t játszott a csapata, mely fellépett a harmadik helyre.

A Getafe CF sima vereségét a kispadról nézte Megyeri Balázs. A magyar kapus csapata a spanyol élvonal 25. fordulójában az eddig sereghajtó Levante vendégeként maradt alul, és zsinórban ötödik vereségével maradt a 13. helyen.

A német másodosztály 22. fordulójában az FSV Frankfurt a negyedik helyezett St. Pauli otthonában lépett pályára. A vendégeknél kezdőként kapott helyet Kalmár Zsolt. A magyar játékos 54. percben elvégzett szögletét az egyik hazai védő juttatta a hálóba, ezzel vezetett 3-1-re a csapata. A folytatásban őrizte előnyét a magyar játékost végig a soraiban tudó együttes – a középpályás egy sárga lapot is begyűjtött időközben –, és végül 3-1-re nyert.

A nap másik magyar érdekeltségű Bundesliga 2-es meccsén Gulácsi Péter nem kapott gólt az Union Berlin elleni bajnokin – együttese, a listavezető RB Leipzig 3-0-ra nyert, és magabiztosan őrzi előnyét az élen. Kalmárék sikerükkel a 14. helyre léptek fel.

Gosztonyi Andrást a szünetben, 1-1-es állásnál cserélte le a Slask Wroclaw vezetőedzője a Jagiellonia elleni bajnokin. A magyar támadó csapata végül 2-1-es vereséget szenvedett a lengyel élvonal 23. fordulójának nyitómeccsén.

Még csütörtökön játszott újabb bajnokit a Bogdán Ádámmal felálló Liverpool U21-es csapata. Az együttes a Middlesbrough-t verte 2-1-re úgy, hogy a magyar kapus egy tizenegyest is kivédett.

Az elmúlt időszakban négy meccset játszottam, a legutóbbin, a Middlesbrough elleni győztes mérkőzésen tizenegyest tudtam védeni! Kicsit eltüntem az utóbbi időben, a munkára koncentráltam. Ádám

Közzétette: Bogdán Ádám Official – 2016. február 19.

Olvasói sztorik