Légiósok

Dzsudzsáknak nem tesznek jót a pletykák

Kapcsolódó cikkek

Helyi lapokban jelentek csak meg a hírek, hogy Dzsudzsák helye nem biztos Bursában, valójában stabil a pozíciója, és nem megy Kínába, a pletykák viszont nem tesznek jót neki. A célja egyértelműen az, hogy minél többet játsszon az Eb-ig. Vörösbaranyi József, Mehmet Basaran és Esterházy Mátyás beszélt a játékosról a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

„Jelen pillanatban úgy néz ki a történet, hogy Balázst nem rúgják ki, és nem megyünk Kínába sem. Maradunk Törökországban” – foglalta össze röviden a Sport TV Mai helyzet című műsorában Dzsudzsák Balázs jelenlegi helyzetét Vörösbaranyi József, a Stars & Friends Magyarország ügyvezetője, a játékos menedzsere.

A török forrásokról Mehmet Basaran, Magyarországon élő török újságíró beszélt. „Törökországban, akárcsak Magyarországon botrányokra, szenzációra van szükség. Főleg helyi sajtóról van szó, mert a nemzeti sajtóban abszolút nem jelent meg Dzsudzsákkal kapcsolatban semmiféle negatívum. Belenéztem a helyi sajtóba, és tényleg csak azt szeretnék, hogy valami botrány legyen, és a Bursaspor-szurkolók olvassák az oldalukat, lapjukat. Nekem az a véleményem, minden rendben van Dzsudzsákkal, és biztos vagyok benne, hogy ott folytatja, sőt, számomra az sem lenne meglepetés, ha jövőre valamelyik nagyobb csapatban, a Besiktasban, a Fenerbahcéban vagy a Galatasarayban játszana.”

„Nagy örömmel hallgatom Mehmet szavait. Jelen állapot szerint Balázsnak az a legfontosabb, hogy újra játsszon a Bursában, ugyanis jön az Eb, ezért mindent meg fog tenni. Azt gondolom, ez majd a jövő zenéje lesz” – reagált az utóbbi felvetésre a menedzser.

A kínai vonalról Esterházy Mátyás beszélt, aki szerint jelenleg az a tendencia, hogy minden jó játékos érdekes Kínában, így Dzsudzsák is. „Mivel mi nem az újságokból tájékozódunk, ezért mi tudtuk, hogy Balázs pozíciója abszolút stabil a Bursában, így nem gondolkodtunk abban, hogy váltunk” – fogalmazott a Stars & Friends Magyarország játékosügynöke, aki azért nem lepődne meg, ha február 26-ig (a kínai átigazolási piac zárásáig) érkezne onnan ajánlat, mert a magyar szélső folyamatosan téma az átigazolási piacon, de leszögezte, ez egyelőre nem aktuális.

„Mint a példa is mutatja, nem tesz jót, mert Magyarországon is átvették ezeket a negatív dolgokat. Nem jó ez egy játékosnak sem, de régebben is tudvalévő volt, hogy Törökországban lévő sztárjátékosoknak is voltak beilleszkedési problémáik. Mi bízunk benne, hogy a Balázs minél előbb felveszi a versenyt. Egyetlen fontos dolog van, hogy visszakerüljön a csapatba, és játsszon. Érzi azt, hogy ezt a lépcsőfokot meg fogja tudni ugrani, mert jön az Eb, és fontos neki, hogy jól játsszon, és az Eb-n is jól szerepeljen a magyar válogatott – válaszolta Vörösbaranyi arra a kérdésre, hogy mennyire tesz jót vagy rosszat egy játékosnak, ha körülette sorra jelennek meg a pletykák. – Ő is ember, és természetes, hogy nem tesz jót a lelkének és a játékhoz való hozzáállásának ez az állapot, ami most van, de egy profi játékosnak túl kell lépnie ezen, és mindent meg kell tennie a célja érdekében, hogy játszania kell.”

Vörösbaranyi József arról is beszélt, miért fontos a játékosok életében az Eb-szereplés: „Nagyon régen voltunk már világeseményen, és ez a világesemény minden játékos számára nagyon fontos, és nem a személyes érdekei miatt, hanem, hogy a válogatott minél sikeresebb legyen. Ők is érzik annak a felelősségét, hogy egész Magyarország figyel erre a dologra.”

Olvasói sztorik