Légiósok

Nincs veszélyben Dzsudzsák helye

A török futballt jól ismerő újságíró szerint a magyar szélsőt még mindig imádják a Bursaspor szurkolói.

Kapcsolódó cikkek

„Körön kívül a magyar válogatott sztárja.”

„A törökök szerint Dzsudzsák nem éri meg a pénzét.”

„Dzsudzsák peremember lett a Bursaspornál?”

„Dzsudzsák, De Sutter, Stoch – a 13 milliós fiaskó” – ilyen és ehhez hasonló címekkel számol be a hazai sajtó a légiós aktuális törökországi helyzetéről. Vajon valóban nagy a baj? Dzsudzsák Balázs nehéz helyzetbe került? A helyi futballt remekül ismerő Mehmet Basarant kérdeztük.

– Szögezzük le, hogy vészjósló híreket a szenzációra hajtó helyi sajtó közli – felelte a Rangadó.hu-nak az évtizedek óta hazánkban élő török újságíró. – Egyáltalán nem kell aggódni Balázs jövője miatt. Ami az utóbbi hetekben vele történt, az több nagy sztárral is megesett: nem könnyű alkalmazkodni a török viszonyokhoz, időbe telik, mire egy külföldi felveszi az ottani ritmust, megszokja a kultúrát. Dzsudzsák Balázs nem robot, ám, hogy megoldja a feladatot, abban biztos vagyok.

Az újságíró hozzátette, különösen nehézzé teszi a magyar válogatott játékos dolgát, hogy a Bursaspor enyhén szólva sem szárnyal a Süper Ligben, nyolc győzelem és egy döntetlen mellett 12 vereséget szenvedett, s így mindössze tizenkettedik.

– Balázs csak tegye a dolgát, dolgozzon keményen, és hamarosan újra rámosolyog a nap – folytatta Basaran. – Ha lesz egy jó meccse, újra ünnepelt sztárrá válik, ugyanis a szurkolók nem fordultak el tőle, továbbra is imádják. Azt tanácsolom neki, egyáltalán ne törődjön a helyi újságírókkal.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik