Légiósok

Dárdaiék sorsdöntő meccse, Husztiék kölni szereplése

Légiós-körkép. Nagy kérdés, hogy Dzsudzsák Balázs pályára lép-e a Bursasporban.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Szombat – Bundesliga-nagyüzem

Tőzsér Dániel klubja, az angol másodosztályú Queens Park Rangers a Fulhamet fogadja a bajnokság 31. fordulójában.

Az ausztrál élvonal 19. körében a legutóbbi három bajnokiján győzelem nélkül maradó Sydney FC ellen bizonyíthat Sándor György és Vadócz Krisztián együttese, a Perth Glory.

A Köteles Lászlót is soraiban tudó KRC Genk a Waasland-Beverent fogadja a belga élvonal 26. fordulójában. A vendégek legutóbbi öt bajnokijukon két pontot szereztek.

Vida Krisztofer együttese, a holland élvonalbeli sereghajtó De Graafschap a Willem II vendége lesz a 23. fordulóban.

A német Bundesligában szombaton bizonyíthatnak a magyar érdekeltségű csapatok. A vádlisérülés miatt pihenőre kényszerülő Szalai Ádám klubja, a HSV Hannover a Borussia Dortmund vendége lesz; a Dárdai Pál vezette Hertha BSC a legutóbbi négy bajnokiját megnyerő VfB Stuttgart otthonában szerepel a 21. fordulóban; Kleinheisler László csapata, a Werder Bremen a Hoffenheimet fogadja; a Huszti Szabolcsot is soraiban tudó Eintracht Frankfurt pedig a Köln vendége lesz. A harmadosztály 25. fordulójában a Miriuta László vezetésével készülő Energie Cottbus a Stuttgarter Kickerst fogadja.

Az olasz másodosztály 26. fordulójának szombati játéknapján az Adorján Krisztiánt is foglalkoztató Novara a Comóhoz utazik. A harmadosztály B-csoportjában Forgács Dávid együttese, az AC Pisa a Santarcangelo ellen készül, míg a C-csoportban szereplő, Vécsei Bálintot is foglalkoztató Lecce a Cataniával találkozik a 22. fordulóban.

A román élvonal is elrajtol: Bőle Lukács együttese, a jászvásári CSMS a második FC Viitorul ellen kezdi a tavaszt a 24. fordulóban.

A török bajnokság 21. fordulójában a legutóbbi három bajnokiját megnyerő Genclerbirligi ellen bizonyíthat a szintén jó formát mutató, Dzsudzsák Balázst is soraiban tudó Bursaspor. Futács Márkó együttese, a Mersin Idman Yurdu a Galatasarayt fogadja.

Vasárnap – Németh megszerzi újabb gólját Katarban?

Az angol Premier League 26. fordulójában a Bogdán Ádámot mostanában nélkülöző Liverpool FC az Aston Villa vendége lesz.

A katari élvonal 18. fordulójában a második helyezett Al-Jaish vendége lesz Németh Krisztián klubja, az Al-Garafa.

A lengyel élvonal 22. fordulójának vasárnapi játéknapján Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő együttese, a Lech Poznan a Termalica ellen nyitja a tavaszt, míg az őszt 21 góllal záró Nikolics Nemanja klubja, a Legia Warszawa a Jagielloniát látja vendégül.

Betegség miatt az elmúlt fordulókban nélkülözte az időközben edzőt váltó Palermo Balogh Norbertet. A támadó csapata a Serie A 25. fordulójában a Torinóval találkozik hazai pályán. A másodosztályban Tamás Krisztián csapata, a Spezia a Livornóval csap össze.

A spanyol élvonal 24. fordulójában a Megyeri Balázst is foglalkoztató Getafe CF a második helyezett Atlético Madriddal mérkőzik.

Vanczák Vilmos és Mervó Bence csapata, az FC Sion a közvetlen rivális St.Gallennel játszik hazai pályán a bajnokság huszadik fordulójában.

Hétfő – Egy lengyel, egy német jut hétfőre

Gyurcsó Ádám együttese, a Pogon Szczecin a Korona Kielcével mérkőzik a lengyel élvonal 22. fordulójának záró meccsén.

A német másodosztályban szereplő, Stieber Zoltánt is foglalkoztató 1.FC Nürnberg a VfL Bochum ellen zárja a 21. fordulót.

Olvasói sztorik