Légiósok

Közel a finálé! Dárdai csapata elődöntős a Német Kupában

Harminc éve nem látott bravúrt hajtott végre a Hertha – egy meccs kell a hazai döntőig.

Kapcsolódó cikkek

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC a másodosztályú Heidenheim vendége volt a Német Kupa negyeddöntőjében. A berlini együttes nem titkolt célja volt, hogy érvényesítse az osztálykülönbséget, és 1981 után ismét a legjobb négy közé jusson a sorozatban, hogy aztán ott kiharcolhassa a szereplés jogát a berlini döntőben.

Tíz perc után azonban ezek az álmok jól lehet, jó néhány berlini szurkoló fejében foszlottak szerte: Arne Feick góljával a hazai együttes szerzett vezetést. Még tíz perc telt el a találkozóból, amikor már a Dárdai-csapatnak állt a zászló: Vedad Ibisevic kétszer is bevette az ellenfél kapuját (1-2).

A szünetig kitartott az előny, majd egy óra játékot követően már az elődöntő kapujában volt a Berlin: Genki Haragucsi góljával kettővel vezetett a Hertha (1-3). A hajrában még egy büntetőből szerzett góllal ráijesztett a magyar szakvezető csapatára a Heidenheim (2-3), de az egyenlítésre már nem volt lehetősége. Hosszú idő után újra elődöntőzik a kupában a Hertha, és már csak egy lépésre van Dárdai álmától, hogy döntőt játsszon saját közönsége előtt.

Olvasói sztorik