Légiósok

Ez bravúr! A Dortmund sem tudta legyőzni odahaza Dárdai csapatát

Mourinho is látta: a Hertha nem lőtt gólt, de nem is kapott. Huszti betalált, de csak a szépítésre volt elég, és Szalaiéknak sem termett sok babér.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC a Borussia Dortmundot fogadta a német Bundesliga 20. fordulójában. A berlini együttes egy pontot otthon tartott a sztárcsapat ellen: 0-0-ra végzett, így továbbra is őrzi harmadik helyét a listavezető Bayern München és a Dortmund mögött. A találkozónak egyébként volt egy igazi sztárvendége is: a helyszínen tekintette meg a meccset José Mourinho.

Korántsem sikerült ilyen jól a játéknap a Huszti Szabolccsal felálló Eintracht Frankfurtnak, mely odahaza szenvedett 4-2-es vereséget a VfB Stuttgart ellen. Huszti végig a pályán volt, a 90. percben ő szerezte csapata második találatát.

Szintén otthon kapott ki Szalai Ádám csapata, a HSV Hannover. A magyar csatár egykori klubja, a Mainz 1-0-ra nyert. Szalai kezdő volt, és szintén végigjátszotta együttese bajnokiját.

A német harmadosztályban 0-0-s döntetlenre végzett a Nagy Dánielt a 60. percig soraiban tudó Würzburger Kickers. A 24. fordulóban a VfB Stuttgart II. volt az ellenfél.

A kispadról szemlélték a történéseket az olasz másodosztály magyarjai: Tamás Krisztián együttese, a Spezia 0-0-t játszott a Perugia otthonában, míg az Adorján Krisztiánt is csak a kispadon tudó Novara 4-1-re verte az Avellinót a 25. fordulóban. A harmadosztály C-csoportjának 21. fordulójában a Lecce 3-0-ra verte a Martinát. Vécsei Bálint a vonal mellől szemlélte csapata sikerét.

Köteles László is a kispadról szemlélte az eseményeket a belga élvonal 25. fordulójában: klubja, a KRC Genk 1-0-ra nyert a 74. perctől már kettős emberhátrányban játszó Mouscron Peruwelz otthonában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik