Légiósok

Bogdán Ádám a Liverpool legrosszabb nyári igazolása?

A Bleacherreport.com szerint igen.

Kapcsolódó cikkek

Mint az már többször is szóba került, két hibája – egy szöglet után kiejtett labda, majd egy közvetlenül szögletből kapott gól – miatt elveszítette a második számú kapus posztját Bogdán Ádám. A Liverpool FC válogatott hálóőre ráadásul a klub tavaszi Európa Liga-keretéből is kimaradt, miután itt is átvette helyét a kölcsönből visszarendelt Danny Ward.

A Bleacherreport.com portál sorba vette az angol klub nyári igazolásait – Bogdán is akkor érkezett, a Boltontól –, amiben igencsak lehúzták a magyar kapust.

Azt írják, nyáron a rossz formában lévő Simon Mignolet helye korántsem volt biztos az első számú kapus pozíciójában, ám Bogdán bejelentésekor sokan úgy vélték, a magyar kapus „kispadot melegíteni” érkezett a Vörösökhöz. Azonban a Ligakupában bizonyított, a Carlisle United elleni tizenegyes-párbajban ő volt a Liverpool hőse, éreztette, lehet rá számítani. Azonban a két említett gól megpecsételte a sorsát, jelenleg az U21-csapatban véd.

Hozzáteszik, télen arra is volt esély, hogy távozik – a francia Reims állítólag vitte is volna kölcsönben –, de ez nem történt meg, viszont „nagyon valószínű”, hogy nyáron továbbadja a klub.

A lap egyébként a nyáron a Hoffenheimtől 29 millió fontért igazolt Roberto Firminót tette az első helyre: az A-tól E-ig tartó skálán utóbbi B-s osztályzatot kapott, míg Bogdán a hét játékos közül egyedül csak D-re „vizsgázott”.

A Liverpool nyári igazolásai (zárójelben a lap osztályzata):

1. Roberto Firmino (B), 2. Nathaniel Clyne (B), 3. James Milner (B-), 4. Christian Benteke (C+), 5. Danny Ings (C), 6. Joe Gomez (C), 7. Bogdán Ádám (D)

Olvasói sztorik