Légiósok

Kitalálta Dárdai a Dortmund elleni győztes taktikát?

A hétvégén minden magyar kulcsszereplőre jelentős feladat vár. Hétvégi légiós-körkép.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Szombat – Magyar meccsek a Bundesligában

Az angol Premier League 25. fordulójában a Bogdán Ádámot is foglalkoztató Liverpool FC a Sunderlandet fogadja. A másodosztályban a harmincadik forduló következik: Tőzsér Dániel klubja, a Queens Park Rangers az Ipswich Town ellen meccsel.

Köteles László együttese, a KRC Genk a Mouscron Peruwelz ellen lép pályára a belga bajnokság 25. fordulójában.

A pénteki nyitónap után „magyar meccsdömpinggel” folytatódik a szombat a Bundesligában. Huszti Szabolcs és az Eintracht Frankfurt a VfB Stuttgart ellen bizonyíthat a huszadik körben. A Dárdai Pál vezette Hertha BSC-re a Borussia Dortmund vár odahaza, míg a Szalai Ádámot is soraiban tudó HSV Hannover a Mainz-cal találkozik. A másodosztály is elrajtol: a műtét után lábadozó Simon Krisztiánt nélkülöző 1860 München Stieber Zoltán újdonsült csapatát, az 1.FC Nürnberget fogadja a huszadik fordulóban. A harmadosztály 24. körében Nagy Dániel csapata, a Würzburger Kickers a VfB Stuttgart II.-vel csap össze.

Az olasz másodosztályban a 25. fordulót rendezik: Adorján Krisztián csapata, a Novara az Avellino ellen vív rangadót, míg Tamás Krisztián klubja, a jó formában lévő Spezia a közvetlen rivális Perugiához látogat. A harmadosztály C-csoportjában a 21. forduló következik: a Vécsei Bálintot is szerepeltető Lecce a kiesőjelölt Martinával játszik.

A török bajnokság huszadik fordulójában Dzsudzsák Balázs együttese, a Bursaspor a Basaksehirt fogadja, míg Futács Márkó klubja, a sereghajtó Mersin Idman Yurdu a Kayserispor vendége lesz.

Vasárnap – Több honfitársunk is debütálhat

Szintén debütálhat új csapatában Vadócz Krisztián. Az ausztrál Perth Glory magyarja honfitársával, Sándor Györggyel együtt verekedheti be magát a kezdőbe a Wellington Phoenix elleni bajnokin – a 18. fordulót rendezik a bajnokságban.

Vida Krisztofer klubja, a De Graafschap a NEC Nijmegennel csap össze a holland élvonal 22. fordulójában.

A német másodosztály huszadik fordulójában Kalmár Zsolt is új csapatában mutatkozhat be: az FSV Frankfurt a Karlsruhét látja vendégül. Eddigi klubja, a Gulácsi Pétert is soraiban tudó RB Leipzig a Braunschweiggel találkozik.

Balogh Norbert betegség miatt kimaradt az AC Milan elleni szerdai keretből. Klubja, a Palermo vasárnap a Sassuolo vendége lesz az olasz első osztály (Serie A) 24. fordulójában. A harmadosztályban feljutásért harcoló AC Pisa – Forgács Dávid csapata – az Arezzót fogadja a B-csoport 21. fordulójában.

Az őszt már a csapatnál töltötte, de pályára csak most léphet az FC Sion fiatalja, Mervó Bence. A Vanczák Vilmost is foglalkoztató svájci együttes az élvonal 19. fordulójában a Zürich vendége lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik