Légiósok

Kleinheisler még nem a Werder-himnuszt énekli a zuhany alatt

Mint mondta, nehéz szavakba önteni a norvégok elleni gólt és a válogatottban való debütálás élményét.

Kapcsolódó cikkek

Kleinheisler Lászlóval, a csapat magyar igazolásával készített interjút a Werder Bremen honlapja. A lap bevezetője rögtön kitért jellegzetes fizimiskájára: a magyar Scholesként emlegetik vörös haja és játékstílusa miatt – utalva a Manchester United korábbi klasszisára, Paul Scholesra.

A honlap 4-4-2-es rovatábannégy sportos, négy személyes és két szokatlan kérdésre kellett válaszolnia.

A négy személyes kérdés között szerepelt például, hogy mennyire informált új klubjáról. Kleinheisler elmondta, Lisztes Krisztiántól sokat hallott a Werderről, őt faggatta legtöbbet a klubról, a városról. Nem túl magas a fiatal szélső: 173 centiméterre nőtt, de mint mondta, ez előnyére válik a pályán. Brémából még nem látott sokat, míg a kedvenc étele a spaghetti carbonara, illetve a sült szelet.

A sportkérdések között azonnal előkerült Paul Scholes neve: mint kiderült, Kleinheisler már gyerekként is az ő játékát csodálta. Természetesen nem maradhatott el a kérdés az első Bundesliga-meccsről sem – mint ismert, Kleinheisler a Hertha BSC ellen debütált a hazai publikum nagy ovációja közepette. A játékos elmondta, az volt az álma, hogy a német bajnokságban játsszon, és csodálatos érzés volt ekkora közönség előtt pályára lépni – ilyen élményben korábban még nem volt része.

Szóba került a válogatottban szerzett gólja is: „Azt nem lehet szavakba önteni. Megkaptam a meghívómat, életemben először, majd kezdőként léphettem pályára és gólt szereztem – soha nem felejtem azt a napot” – mondta a norvégok elleni pótselejtezőről.

Arra a kérdésre, hogy a magyar válogatott Európa-bajnok lesz-e, egy „Jöhet a következő kérdés” volt a válasz, egy mosoly közepette.

A pikáns kérdések közül az első a zuhanyzásról szólt: kiderült, Kleinheisler (egyelőre) nem a Werder-indulót énekli fürdés közben. Végül arra is választ kapott a nagyérdemű, hogy melyik filmben szerepelne a legszívesebben: „Indul a bakterház” – vágta rá.

Olvasói sztorik