Légiósok

Huszti bevallotta: kevesebb pénzért játszik

Kínában nagyon nehéz az élet külföldiként, emiatt tért vissza a Bundesligába a magyar légiós.

Kapcsolódó cikkek

Huszti Szabolcs visszatért a Bundesligába, sőt hétvégén már debütált is új csapatában, az Eintracht Frankfurtban. A korábbi válogatott középpályás győztes meccset játszott végig a 18. fordulóban – 3-2-re verték a Wolfsburgot.

Az előszezon alapján a sajtó azt jósolta, a magyar játékos vezére lehet a Frankfurtnak – a Goal.com friss cikke is megemlíti, hogy kulcsszerep hárult Husztira a Wolfsburg elleni siker alkalmával.

– Nincs kockázata annak, hogy a Frankfurtban játszom. Kevesebb pénzért futballozom, de ismerem a ligát, még mindig sikerre éhes vagyok – idézi a Frankfurter Rundschau interjújáta Goal. – Amikor a Zenitből visszatértem a Hannoverhez, többen találgattak, hogy vajon visszanyerem-e a formámat? Akkor is megcsináltam – jegyezte meg Huszti.

A játékost arról is faggatták, milyen volt az élet Kínában – Huszti a Csangcsun Jatajtól igazolt vissza a Bundesligába.

– Amikor a feleségem beteg lett, senkit sem tudott felhívni, aztán amikor kórházba került, senki sem értette őt. Ilyen feltételek mellett két gyermekkel lehetetlen ott élni – mesélte egyik negatívumát a kínai légióskodásnak.

Természetesen szóba került a bajnokság is, ami a magyar légiós szerint korántsem ér a Bundesliga színvonalának közelébe.

– A kínai bajnokság színvonala nem vethető össze a Bundesligával. A német bajnokság a világ legerősebb pontvadászata.

Bruno Hübner sportigazgató is megszólalt.

– Szabolcs érkezésével megnőttek a variációs lehetőségeink a támadó szekcióban. Kiválóan ismeri a Bundesligát, remek bal lába van, és nagyon hatékony tud lenni pontrúgásokból – tette hozzá a frankfurti sportigazgató.

Olvasói sztorik