Légiósok

Huszti győzelemmel tért vissza, Kleinheisler padozott a Bundesligában

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Az ausztrál élvonal 16. fordulójában Sándor György együttese, a Perth Glory 6-1-re győzött a Newcastle Jets vendégeként. Honfitársunk végigjátszotta a találkozót, csapat öt mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatot szakított meg, amihez a hazaiak egy szünet előtti kiállítással és egy szünet utáni öngóllal is hozzájárultak.

Gulácsi Péter kezdett az RB Leipzig kapujában a svájci FC Thun elleni edzőmeccsen. A törökországi Belekben rendezett találkozón a német másodosztályú csapat másik magyarja, Kalmár Zsolt is a kezdőcsapatban kapott helyet. Mindketten az első félidőben bizonyíthattak, mely után 2-1-re vezetett csapatuk. A második félidőben újabb gólt talált a Lipcse, és 3-1-re nyert.

Az olasz élvonal 21. fordulójában a Palermo otthon győzte le 4-1-re az Udinesét. A szicíliaiak magyar légiósa, Balogh Norbert a cseresorból nézte végig a sikert.

A török bajnokság 19. körében a Bursaspor 3-2-re nyert a Gaziantepspor vendégeként. A rendkívül fordulatos találkozón Dzsudzsák Balázs kezdő volt, de a 62. percben, 1-0-s állásánál lecserélték.

A német élvonal 18. fordulójában Huszti Szabolcs együttese, az Eintracht Frankfurt házigazdaként 3-2-re nyert a Wolfsburg ellen.

Az első félidőben időnként nyomasztó fölényben voltak a vendégek, akik számos helyzetet kidolgoztak, a szünetben egynél több góllal is vezethettek volna. Aztán a második felvonásban magára talált a házigazda, Husztinak a legelején volt egy jó beadása, majd a 49. percben egy veszélyes szabadrúgása. Az Eintracht egyenlítőgólja előtt a magyar szélső adta középre a labdát; csapata a 73. percben megfordította az állást (2-1).

A világbajnok Schürrle nem sokkal később egyenlített a Wolfsburgnak, de Alex Meier harmadik találatával 3-2-re a Frankfurt nyert, úgyhogy a meccset végigjátszó Huszti győzelemmel tért vissza a Bundesligába.

A Werder Bremen is hátrányból nyert, méghozzá a forduló zárómeccsén 3-1-re a Schalke otthonában, de Kleinheisler Lászlót nem küldték pályára. A brémaiak fiatal játékosa a kispadról nézte végig a sikert.

Olvasói sztorik